Odabir garderobe za letnji odmor i putovanja na omiljene destinacije svojevrsni je izazov jer dobar letnji garderober zahteva od vas da napravite selekciju basic i trendi odeće potrebne za različite prilike: od kombinacija za odlazak na plažu ili za uživanje pored bazena, pa sve do dnevnih šetnji primorskim gradovima i večernjih izlazaka.

I ovog leto u pomoć pristižu Francuskinje koje na odmor ne odlaze bez 5 osnovnih komada, svojevrsne basic capsule koja je savršena inspiracija ukoliko putujete samo sa ručnim prtljagom.

 Nastavite da čitate da biste saznali kojih su to 5 esencijalnih komada bez kojih naše omiljene Francuskinje ne bi mogle da zamisle odlazak na odmor.

1. Haljina na preklop

Ovaj model haljina savršeno je koristan u letnjim danima: lagan je i praktičan, a u zavisnosti od potreba i printa, lako se stilizuje - za dnevne varijante odaberite torbu za plažu ili onu od rafije uz ravne espadrile, dok se za veče možete oprediliti za jednobojnu haljinu koju ćete upariti uz sandale sa tankim kaišićima.

2. Pletene torbe

Torbice od rafije i pletene korpe se čine kao ultimativni aksesoar koji nikada neće izaći iz mode. Ovaj trend proslavila je još Jane Birkin, a očito je da bezvremenska privlačnost ovaj modni detalj stavlja na listu predmeta u koje se isplati investirati.

3. Šešir

Francuskinje su poznate po tome što veoma neguju svoju kožu, a pored visokog SPF-a nema boljeg načina da zaštitite lice od UV zračenja od šešira. Francuskinje poručuju - odaberite model sa širokim obodom kako biste zaštitili ramena, vrat i dekolte. Nose se pleteni šeširi, ali i bucket platneni modeli.

4. Mala crna haljina

Iako crna boja uglavnom nije prvi odabir za letnje kombinacije, crna haljina je très chic komad zahvaljujući kojoj ćete uvek biti spremne za večernji izlazak. Naravno , preporuka je da birate laganije modele od pamuka ili lana, a ukoliko želite da ponesete i par sandala sa potpeticom, predlažemo da to bude mala kitten varijanta.

5. Espadrile

Bilo da govorimo o Chanelovim espadrilama (koje su godinama jedan od najtraženijih modela cipela za leto) ili espadrilama sa platformom koje se vezuju oko članka, ove su cipele apsolutni must have Francuskinja. Odlično se nose uz svaki outfit, a omiljene su i zbog njihove udobnosti.

 Izvor: quietluxury.hr