Ovog leta dovoljno je otvoriti Instagram i primetiti koliko je u trendu francuska rivijera, kao destinacija, ali i kao stil koji se veže uz ovaj biser Mediterana. Velike modne kuće na luksuznim destinacijama su otvorile pop-up prodajna mesta, uredile atraktivne klubove na samim plažama, te prestižne restorane, a živopisni krajolici još su slikovitiji zahvaljujući chic modnom stilu koji se nosi od jutra do večeri.

Podsećamo kako se Côte d'Azur, francuska rivijera, nalazi u južnom dijelu Francuske, a biseri rivijere su Saint Tropez, Cannes i Nica, te brojni gradići i šarmantna sela.

Klasični stil francuske rivijere jedinstvena je kombinacija vintage, nautičke i pariske mode, a zanimljivo je kako se stil opisuje kao bezvremenski, ali i moderan. Osnova ovog chic stila su lagane (svilene) haljine, bele košulje, bele lanene hlače i prozračni sakoi. Ne zaboravite na obožavane letnje espadrile, baletanke, te trendi ravne sandale. Naravno, sve u neutralnim bojama, i eventualno crnom.

 Ovaj stil često spaja i midi ili maksi stil, te je prožet vintage glamurom. Modni znalci ukazuju kako je ovde stil manje boemski od onog na amalfijskoj obali i umesto toga predstavlja savršenu pozadinu za glam 80-ih i 90-ih. Ne zaboravite na pletene torbe i korpe, šešire i sunčane naočale, estetiku Jane Birkin ali i Sofije Loren, te sve češće i onu trendseterke Sofije Richie, koja je jug Francuske odabrala i za nedavno venčanje iz snova.

 Izvor: https://luxurysociety.hr/