Letnja euforija počinje da bledi, a sve hladnije večeri podsećaju da je vremeje da počnemo da razmišljamo o jaknama za jesen. Pored odbrojavanja do novogodišnjih praznika, povratka kože na velika vrata i nekih novih destinacija za putovanje, jakne su nam omiljena tema predstojeće sezone.

Naravno, ostajemo dosledni održivim principima i biramo komade koji će biti vredna i opravdana investicija u doglednoj budućnosti. Dakle, okrećemo se statement komadima, ali sa modernim zaokretom. Nije dovoljno da proverite rubriku Najnovijena web shopovima omiljenih brendova, već i da analizirate Instagram feedove stylish devojaka.

Zaključak je očigledan, ovo je jedini par jakna + sako koji će vam biti potrebni za jesen 2023.

1. Kožni sako

Oversize blejzeri koji se nose i u ulozi jakne u poslednje vreme su sve popularniji. Bilo da se nose sa haljinama, preko majice i farmerki, ili u kombinacijama sa potpeticama, crni kožni sako ličnom pečatu dodaće notu glam rocka.

2. Bomber jakna

Bomber jakne dodaju sportski luksuz skoro svakom outfitu, a najbolje od svega je da se više ne nose samo uz sportsku odeću, već i uz suknje, zlatne minđuše, patike ili štikle. Samo ćete zadržati kul i nonšalantan vajb, kako za izlazak, tako i za kancelariju.