Francuski stil oblačenja, ne prestaje da intrigira modne ljubitelje, te nam se čini da koliko god tekstova da posvetimo ovoj temi - uvek postoji još nešto što ima da se kaže. Zaljubljenici u modu vole da pronalaze inspiraciju u svakodnevnim outfitima Parižanki, te smo iskoristili ovo da pregledamo feedove IT Francuskinja za nove, sveže i jesenje lookove. 

Listajući Instagram nalećemo na mnoštvo cool outfita sa ulica Pariza, te primećujemo da veliki broj njih sadrži bazične komade po kojima su Francuskinje poznate. Ono što nam se dopada jeste klasika, sofisticiranost i nosivost koji odlikuju svaki od ovih predmeta. Reč je o naizgled jednostavnim komadima, ali ono što se kod Francuskinja podrazumeva i podvlači jeste kvalitet materijala i izrade. Zbog toga, između ostalog, njima kao da uvek polazi za rukom da izgledaju elegantno i skupoceno.

U nastavku, u fokusu se nalazi pet modnih komada koje smo ove jeseni najviše puta videli na Francuskinjama.

1. Blejzer sa dvorednim kopčanjem

Duplo kopčanje na sakou signalizira otmenost i uglađenost, Balmain je tu lekciju u svojim dizajnima usavršio možda i na najbolji način.

2. Basic suknja

Slip suknje tajni su džoker Francuskinja - dodajte mekani džemper oversize kroja i kombinacija je gotova!


3. Ležerno otkopčana košulja

Košulja kao statement komad koji daje taj masculin moćni vibe svakom stajlingu, preko je potrebna svakoj dami. I, ako smemo da dodamo, u što većem broju primeraka!

4. Teksas jakna

Zagrebite dno vaših ormara - uvereni smo da ćete pronaći barem jedan primer vintage teksas jakne koje Francuskinje tako ležerno nose u ovom, neočekivano toplom periodu godine.

5. Baggy džins/ pantalone

Čak ni Parižanke nisu odolele baggy trendu, te uočavamo ležeran širok kroj kao deo mnogih outfita ove jeseni. Pročitajte i koje to cipele Francuskinje najviše vole da nose u ovoj sezoni.