Dovoljno je prisetiti se najzapaženijih revija održanih u 2023. koje su privukle modnom pričom, ali i pogledom u modnu budućnost, kako bismo potvrdili modna predviđanja – clutch modeli torbi se vraćaju u velikom stilu. I dok na spomen pojma clutch mogi pomisle na mini modele stvorene za party izlaske, u godini pred nama ovaj model dolazi u novoj, XXL dimenziji.

I dok se clutch torba opisivala kao manja torbica, obično bez ručke ili kaiša, koja je uglavnom funkcionalna za osnovne stvari kao što su mobilni, kreditna kartica i ruž za usne, nova godina potvrđuje trend uživanja u novim vizijama. Odličan primer nove ere ovog tipa torbice su modeli koje su u sklopu revije brenda Miu Miu nosile Zaya Wade, Emma Corrin i Mia Goth, u oblicima koji savršeno odražavaju potrebu i estetiku današnjice, atraktivne izgledom, a dovoljno prostrane da u njih smestimo sve svoje lične stvari. 

profimedia-0763501590.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Miu Miu

profimedia-0808323499.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Gucci

profimedia-0763502207.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Miu Miu

Nose se oversized modeli u atraktivnim bojama, motivima, te oni koji savršeno spajaju dnevni i večernji look. Sjajne fashion primere dali su i brendovi kao što su Gucci, Ferragamo i Victoria Beckham, a svi se slažu u još jednom: torbu nosimo bez ručke.

profimedia-0809573535.jpg
PIXELFORMULA / Sipa Press / Profimedia Victoria Beckham

profimedia-0808326423.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Ferragamo

profimedia-0809571908.jpg
PIXELFORMULA / Sipa Press / Profimedia Victoria Beckham