Dobre farmerke su osnova svačijeg garderobera i odevni komad za kojim najčešće posežemo kada nemamo ideju šta bismo obukli. Na svu sreću, proteklih godina doživeli smo pravi procvat u trendovima farmerki, a slim jeans gotovo da su izašle iz mode u potpunosti. Ravne nogavice i zvonasti krojevi vratili su se na velika vrata, što samo po sebi već daje na kvalitetu i modernom izgledu outfita.

Najlakše ih je stilizovati: od besprekornih belih košulja i mokasina do oversized sakoa i para štikli, farmerke su naš najčešći modni oslonac. Kako bismo osvežili svoje ormare i saznali šta će se najviše nositi u 2024. godini, istražili smo trendove i Instagram feedove devojki od stila. Od neobičnih materijala do hrabrih krojeva, ovi trendovi obećavaju da će oblikovati naše komibinacije i uneti svežinu u svakodnevni modni izraz.

Pronađite pet modela farmerki za koje verujemo da će biti najprisutniji u godini koja je tek otpočela.

Predugačke farmerke

U suvim danima, ovaj trendi model biće dovoljan da začinite naizgled obični, svakodnevni outfit. Sjajno se uklapaju uz kaubojke i čizme sa špicastim vrhom. 

Farmerke sa podvrnutim rubom

Bilo da ste uzeli malo duži par farmerki i sami ih prilagodili ili se odlučili za opciju već presavijenih rubova, primetićete da sve više influensera nosi (a dizajneri stvaraju) farmerke sa podvrnutim nogavicama. Slučajnost? U modi ne postoji takva stvar.

Farmerke širokih nogavica

Jedan od privlačnih aspekata farmerki širokih nogavica je njihova sposobnost da odišu francuskim šarmom i podsećaju na estetiku sedamdesetih, koja je već nekoliko sezona centralna tema u modi. Ako još uvek niste prihvatili flare model sa širokim nogavicama, 2024. godina se preporučuje kao idealna godina da uključite ovaj stilski trend u svoj ormar.

Sive farmerke

Sivi jeans je pomalo iznenađujući, ali svakako povratnički trend farmerki za 2024. Razmislite da li biste želeli da investirate u ovakav par - idealan za slaganje sa belim i crnim gornjim delovima.

Indigoplave farmerke

Birajte što opuštenije i ležernije siluete za modernu interpretaciju onoga što bi inače moglo izgledati kao "zastareo" denim. Mom jeans uvek je dobra opcija.