Proleće je (još malo i kalendarski) stiglo. Da, vremenske prilike mogu biti nepredvidljive, ali, to barem znači da nećete biti ograničeni u nošenju jednih te istih odevnih predmeta. Prilika da prilagođavate svoju odeću u zavisnosti od temperature znači da zaista možete iskoristiti sve svoje komade i pronaći nove načine kako da ih nosite. Zbog toga je proleće period kada, između ostalih, klasični komadi zaista dolaze do izražaja.

Ovogodišnja sezona donosi brojne nove trendove, od farmerki sa podvrnutim nogavicama do cipela s oštrim vrhom, ali oni koji uvek posebno privlače našu pažnju odnose se na sveže pristupe večnim klasicima. Za proleće je ključno slojevito oblačenje, a na kojih se to sedam modnih komada oslanjamo za proleće 2024. pogledajte u nastavku! 

Fluidni trenč mantil

Dok proleće nepobitno donosi sunčano i toplije vreme, poneki pljusak i dalje nas može iznenaditi. Trench mantil je onaj večni komad koji je idealan za nestabilni period. Odaberite lagani, oversized stil za dodatnu svestranost - ovo je komad koji izgleda jednako dobro preko midi haljine kao i preko jednostavnog farmerke + bela majica outfita.

Košulja sa dugmićima

Bela i svetloplava košulja na kopčanje deo su naših kapsularnih garderobera (praktično još od tinejdžerskih dana). Mogućnosti stilizovanja su beskrajne - nosite ih preko dolčevite, zakopčane i uvučene u farmerice ili preko duge haljine umesto sakoa. U suštini, ovaj komad pratiće vas kroz svaku sezonu.

Lagani džemper

Već je stigao trenutak da odložite svoja deblja pletiva, ali i dalje vam treba dodatni sloj za hladnije dane. Lagani džemper je savršen komad garderobe i dovoljno jednostavan da ga možete stilizovati na mnogo načina.

Bele pantalone

Da, farmerke su svakako must-have, ali jeste li već pripremili par savršeno skrojenih belih pantalona koje će vam biti oslonac u predstojećim mesecima? Nijanse variraju od bele, prljavobele, ecru i bež - na vama je samo da odaberete.

Dvodelni setovi

Matching setovi već sezonama su jedan od najlakših načina da izgledati doterano i skladno. Dodajte sandale ili patike, svoje omiljene naočare za sunce i spremni ste!

Slip suknje

Ako još uvek niste uložili u slip suknju, sada je pravo vreme. Ovaj chic komad može se koristiti za stvaranje različitih izgleda za najrazličitije prilike. Složite je s pletivom i baletankama, za doterani dnevni izgled ili je stilizujte sa sakoom i parom visokih potpetica za večernji izlazak. Mogućnosti su beskrajne.

Mary Janes

Ravne cipele i dalje dominiraju, a iako postoji mnoštvo klasičnih stilova među kojima možete birati, Mary Janes su, prema našem mišljenju, vodeći trend za proleće 2024.

Izvor: ELLE/N.K.