Jedan od najluksuznijih resort hotela na svetu - St. Regis Bal Harbour Resort koji se nalazi na peskovitoj i kilometarskoj Majami beach plaži nedavno je u saradnji sa francuskom draguljarnicom Lalique na svoj meni uvrstio najskuplji makaron na svetu.

Kristalni makaron kako je prozvana ova poslastica košta paprenih 9.703 dolara. Izabrana cifra odgovara adresi hotela (9703 Collins Avenue), a sam makaron je napravljen od belog čaja, dok su za dekoraciju poslužili jestivi, zlatni listići. Ovaj skupoceni kolač servira se na staklenom jastuku koji je posut šečernim kristalčićima koji čine da jastuk izgleda kao kristalni poslužavnik. Ako ste mislili da je to sve što dobijate za cenu od skoro pa 10 000 dolara, razmislite opet.

Kupovinom ovog makarona, dobijate i noćenje u jednom od hotelskih apartmana, koji je zapravo četvorosobni smeštaj u kome može da odseda do 8 osoba, usluge ličnog batlera i impresivan balkon odakle se pruža veličanstven pogled na Atlantski okean. 

foto: Promo / St. Regis Bal Harbour Resort

Lalique i St. Regis nisu samo zajedno napravili makaron već i koktel listu od tri jedinstvena pića, od kojih svaki košta po 200 dolara. Muse koktel je napravljen od džina, svežeg limuna, meda i borovnice, dok je Eternal miksovan od džina, grejpa i zove. Poslednji koktel u seriji je Hennessy - rum, amareto, hibiskus i piće Sensory Awarness koje je najsličnije bitter lemonu. 

Pa, jedno vrlo papreno noćenje ako nas pitate.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/