Gotovo deset godina zajedno sa suprugom Nikolaijem uspešno upravlja istoimenim brendom, lansiranim 2012. iz garaže u Silver Lejku. Uspeh u modnom svetu brzo su ostvarili, a usledilo je otvaranje prodajnih mesta u celom svetu, uključujući i Pariz, grad koji Anine posebno voli. S obzirom na skorašnju proslavu desete godišnjice od osnivanja brenda, Anine je za Vogue otkrila nekoliko svojih modnih tajni i saveta.

Anine u svojoj kolekciji objedinjuje modne komade namenjene zaposlenim ženama i majkama koje dan provode u pokretu i brojnim obvezama. Linije su vrlo elegantne, ali ne previše komplikovane, a odeća pruža neverovatnu udobnost i slobodu kretanja.

''Kada sam pokrenula svoj modni brend želja mi je bila da pojednostavim modu. Često modne kuće stvaraju komade koji su previše komplikovani, usklađeni s trendovima koji odlično izgledaju na pisti, ali u stvarnom životu su nenosivi. Moj brend predstavlja nosivu odeću, vrlo prilagodljivu i zapravo bezvremenu'', rekla je Anine za Vogue.

Anine u svojim kreacijama kombinuje različite elemente, a veliku inspiraciju joj je pružila njena baka. ''Kad sam bila devojčica, posmatrala sam bakin ormar. Bila je jako chic. Ona je bila iz Brazila, ali je živela u Danskoj. Volela sam njen nakit i odeću. Obožavala je dezene i boje, a najviše se oblačila za sebe. To me jako inspirisalo'' navodi Anine.

Dizajnerka kaže kako za dobar stil ne treba mnogo, a modni komad u koji se uvek isplati uložiti je dobar sako jer je nosiv gotovo sa svime – preko dana s farmericama i patikama, a uveče kožnim pantalonama, štiklama i lepom torbicom.

Prema rečima Anine, pet komada koje se uvek isplati imati u ormaru su:

  • Sako
  • Bela majica
  • Framerice u kojima se jako dobro osećate
  • Predimenzionirana 'muška' majica
  • Par papuća nosive u dnevnim i večernjim kombinacijama

Anine takođe otkriva razlike u stilu između Amerikanki, Francuskinja i Dankinja. ''Francuskinje su jako elegantne, imaju bezvremeni stil koji izgleda kao da ne zahteva puno truda. Sviđa mi se kako se oblače. Amerikanke, posebno one iz Los Anđelesa, više su u rock i kul stilu. Neguju dečački stil. Danski stil je veoma jednostavan, dok je u Los Anđelesu vlada rokenrol. Volim američki stil, taj vintage duh inspirisan lokalnom muzičkom scenom i snimljenim filmovima. Volim da kombinujem dva vajba: klasično, ali rock''.

 Izvor: tportal.hr