Čini se da se nametnulo nevidljivo pravilo kako je jedini način da se bilo šta obeleži uspeh u 2021. godina to da imate dokumentarac o svom brendu. Ako uzmemo u obzir da su svoje priče najavili Obama i Billie Eilish, sasvim je očekivano da to uradi i jedan veliki brend poput Louis Vuittona - naročito jer ove godine slavi 200. godina od rođenja svog osnivača.

O čemu će govoriti?

Prošle nedelje Louis Vuitton je najavio film pod nazivom ''Looking for Louis'', a koji će prikazivati ezoterične početke francuskog proizvođača kofera. Takođe, sastaviće portret osnivača slavnog brenda koji je rođen 4. avgusta 1821, skicirajući njegovo poreklo od siročeta preko sudbonosnog putovanja iz rodnog Lons-le-Saunier-a u Pariz. Film će pratiti njegovu karijeru kao cenjenog proizvođača kofera koji se etablirao među modnom elitom i izradio ikonične komade koji su i danas prva asocijacija na ovu modnu kuću. Najinteresantniji deo jeste i osvrt na period kada je radio kao lični proizvođač prtljažnika za caricu Eugenie

''Louis je bio vizionar, mnogo više od prozvođača i dizajnera. Bavio se i distribucijom, klijentima, globalizacijom, internacionalizacijom, inovacijama, te prenošenjem kompanije na sledeće generacije. Unutar kompanije postoji jak osećaj dužnosti da se ta tradicija nastavi'', rekao je Michael Burke, CEO brenda.

Kada će biti premijerno prikazan?

Očekujemo da će se dokumentarni film o Louis Vuittonu na našim ekranima pojaviti u decembru ove godine i to na platformi Apple TV+. A dok se to ne dogodi, uživamo u brojnim iznenađenjima koje nam Louis Vuitton priprema povodom ovog velikog jubileja -  roman zasnovan na istorijskim činjenicama, veliki triptih naslikan od strane Adama Katza, „cuvee speciale“ specijalni šampanjac, te video-igru, sa NFT-ovima.