Sinoć su održane još jedne MTV VMAs nagrade, poznate po neslužbenom dress code-u koji zvezde inspiriše na uvek veće, hrabrije, šarenije i provokativnije kreacije. To je dodela nagrada 'zaslužna' za pojavu Cindy Crawford u Versace 'bondage' haljini, fluffy ružičasti šešir Pamele Anderson, Britney-in nastup sa zmijom te, naravno, nezaboravnu haljinu od mesa Lady Gage.

Kao i većina važnih događaja u poslednje vreme, i ovaj je propratio modni debakl. Zvezde koje su poželele da se njihova imena dopišu u modnu istoriju ovog događaja, izgledale su pretenciozno i, većinom, banalno.

Lizzo kao zvezda večeri nosila nekoliko Jean Paul Gaultier kreacija, a najzapaženija je svakako bila maxi haljina golih ramena s prozirnim rukavicama, u ponoćno plavoj nijansi, rad Glenna Martensa za Jean Paul Gaultier couture, koju je upotpunila zlatnim nakitom i karminom u matching boji.

Taylor Swift po svoju je nagradu došla u haljini od kristala, rad ateliera Oscar de la Renta, a veliku je pažnju privukao i Lil Nas X u kreaciji Harrisa Reeda. Ako vam je delovala poznato, to nije samo zato što pomalo podseća na kreaciju Boba Mackie-ja koju je Cher osamdesetih nosila na dodeli Oskara, već je u sličnoj, ali zlatnoj verziji slavna Iman zablistala na crvenom tepihu Met Gale.

Bili su tu i Maneskin u Gucciju, te Blackpink koje su donele dašak klasike u Celine, Chanel, Dior i Saint Laurent crnim kreacijama.

U galeriji pogledajte outfite zvezda koje su se najviše istakle na dodeli MTV VMA nagrada.

Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Pogledajte najkontroverznije kreacije poznatih.