Na dodeli Oskara tradicionalno se slave najbolja filmska ostvarenja, ali glumci su na tepihu boje šampanjca pre samog događaja pokazali najbolja modna izdanja, zakoračivši u još jedno veče za pamćenje.

Gotovo da smo zaboravili na modnu kreativnost zvezda, ali neke od njih ipak su se izdvojile solidnim odabirima, među kojima nam je omiljen ovaj od Jessie Buckley.

profimedia-0762278310.jpg
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia Jessie Buckley

Bela je definitivno bila boja večeri. Brojne slavne dame priklonile su se minimalističkim, gotovo bridal lookovima. Michelle Williams tako je zablistala u svojoj Chanel Couture haljini s prozirnim plaštom. Michelle Yeoh nosila je pernatu Diorovu haljinu sa srcolikim izrezom, a Rooney Mara oduševila je ljubitelje mode noseći vintage strukiranu belu haljinu Alexandera McQueena iz poznate kolekcije "The Girl Who Lived in a Tree" iz jeseni 2008. godine.

profimedia-0762376725.jpg
SI / Avalon / Profimedia Michelle Williams

Međutim, dodela nije bila lišena šarenila. pa je tako Cate Blanchett pobrala svu pažnju u drapiranoj Louis Vuitton haljini s plavim gornjim dijelom, dok je Hong Chau odabrala nježno ružičastu Prada haljinu.

profimedia-0762312159.jpg
Kyusung Gong / PictureLux / Profimedia Cate Blanchett

U galeriji pogledajte još 12 najbolje obučenih zvezda sa sinoćnje dodele Oskara.

Kevin Sullivan/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Inspirišite se modnim izdanjima slavnih.