Naslovnicu novembarskog broja ELLE X POMELLATO fotografisali smo u ekskluzivnoj saradnji sa Kazimirowa Jewelry & Watches, gde vas kroz specijalni fashion editorijal pozivamo da uvek budete jake ženske individue koje veruju u svoje korake. ELLE magazin imao je priliku da prvi sarađuje sa italijanskim brendom nakita Pomellato koji je stigao u Srbiju i može se pronaći u Kazimirowa Jewelry & Watches radnji. Ovog meseca, stilski fokus stavljamo na raskoš i na luksuz, uz Pomellato nakit kao nezaobilaznu umetničku minijaturu. Novembarski editorijal ilustruje nam moć, lepotu i snagu jedne žene dok nosi najskupocenije komade nakita.

U fashion segmentu magazina, naš modni saradnik Petar Spasojević predstavlja rekapitulaciju najznačajnijih modnih vesti koje su uzdrmale čitavu dizajnersku industriju nakon završenih Nedelja mode, dok nam istoričar mode Stefan Žarić, u skladu sa dolaskom sweather weathera, donosi toplu priču o istoriji džempera. Tu je i intervju sa dizajnerkom u fokusu, Marijom Tarlać, ali i izveštaj sa provansalskih polja o nastanku jedne bočice Chanel No5 parfema koju donosi naša glavna i odgovorna urednica Teodora Bogdanović.

U svojoj kolumni, Brana Antović piše o patrijarhatu i svojim impresijama sa Elle Active Talksa, nedavno održane konferencije posvećene osnaživanju žena, dok se Ana Dodig pita da li nam u današnje vreme, partnerski odnosi više donose ili oduzimaju?

Sekcija Priče donosi nam poziv Maje Savićević da stanemo iza svojih izbora i odluka, te započnemo put oslobođenja, za šta će nam biti potrebna snaga samopouzdanja, veština o kojoj piše Ivana Džamić Mladenović, a psihološkinja Nina Racić objašnjava kako da izađemo iz začaranog kruga udovoljavanja drugima. 

Jedna od važnih fenomenoloških tema broja je i menopauza, čiji smo svetski dan obeležili 20. oktobra.

U novom broju, pronađite i intervju sa Lidijom Delić, cenjenom beogradskom umetnicom, zatim sa pesnikinjom Milicom Špadijer, kao i sa Stefanom i Antoninom, mladim autorkama podkasrta 528FM. Takođe, u razgovoru sa koselektorkom i dramaturškinjom Tijanom Grumić i producentkinjom i koselektorkom Ksenijom Đurović, saznali smo i kako izgleda organizovati jedan dan na BITEF-u.

Gastro sekcija upoznaje nas sa šarmantnom dorćolskom poslastičarnicom Modla 180°C iz ugla Anje Ivanović, koja nas nakon toga, kroz specijalnu foto-reportažu, vodi u italijanski grad pun života, Napulj.

Više saznajte u novom broju magazina Elle koji je od 21. oktobra u prodaji širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine!

Glavna i odgovorna urednica: Teodora Bogdanović
Web urednica: Tara Đukić
Web novinarka: Natalija Knežević
Art direktorka: Tijana Stamenković

Foto: LUKA BOŠKOVIĆ i STEFAN STOJANOV
Stajling: MILA ĐENIĆ
Frizura: MAJA STANIŠIĆ
Šminka: MARIJA STOŠIĆ
Model: JELENA PETKOVIĆ for JS Managament