Godina za nama bila je dinamična i zanimljiva u modnom smislu, od brojnih revija održanih u sklopu Nedelja mode, do kolekcija predstavljenih na neočekivane načine, a pamtićemo je i po brojnim modnim saradnjama. Veliku su ulogu imali i trendovi koji su se nametnuli kao ultimativni, ali i pojedini modni brendovi koji su rado birani od IT celebrity imena. A upravo oni imaju moć da utiču na percepciju svega navedenog te svojom modnom vernošću pojedine brendove dižu na listu najpoželjnijih.

U nastavku otkrivamo koji su to luksuzni modni brendovi koji su stilski oblikovali 2023.

The Row

Sve veći broj slavnih osoba istančanog modnog ukusa okrenulo se ovom brendu koji je oličenje quiet luxury estetike. Ovaj brend nose mnoge IT devojke, od Kendall Jenner, Sofije Richie do Lady Gage. Ne moramo da govorimo da nam je njihova Margaux na na wishlisti već mesecima.

Loewe

Slavne Amerikanke poput Emily Ratajkowski i Jennifer Lawrence verne su modnom brendu iza čijeg dizajna stoji kreativac Jonathan Anderson, a čije su kolekcije i noviteti oduševljavali tokom čitave godine. Loewe Anagram majica bez rukava postala Lystov najpopularniji proizvod sredinom 2023.

Miu Miu

Sestrinski Prada brend se afirmisao kao marka koju obožavaju zaljubljenici u modu mlađe generacije, ali i slavne IT devojke kao što su Gigi Hadid i Sydney Sweeney. Miu Miu je drugu godinu zaredom proglašen Lystovim brendom godine, s porastom pretraživanja od 39 posto u odnosu na godinu pre. 

Bottega Veneta

U svega tri godine Matthieu Blazy na poziciji kreativnog direktora Bottega Venete je ovaj brend uzdigao na pijedestal uspeha. Tome su snažno doprinele Margot Robbie kao Barbie zvizda često odevena u Bottega Veneta komade, kao i Rihanna, Kylie Jenner i Hailey Bieber koje ne možete videti bez neke Bottegininih torbi.

Toteme

Osnivači Totemea, Elin Kling i Karl Lindman, uskoro će obeležiti deset godina brenda, te 2023. pamtiti kao godinu velikog uspona. Stalno rastuću bazu obožavatelja koja uključuje Katie Holmes, Jennifer Lawrence, Anne Hathaway i Selenu Gomez već na prvi pogled s ovim brendom povezuje jedan modni komad - kaput od kašmira sa rol-kragnom.

Izvor: storybook.hr / R.M.