Bilo da kreira odeću ili priča o modi, putovanjima i svojim životnim stavovima, Michael Kors je showman koji drži publiku budnom. U razgovoru s našom web urednicom za junski broj magazina ELLE Srbija, njujorški dizajner osvrće se na nezaboravne trenutke iz svoje karijere, te glamur, jet set, ali i aktivizam koji su postali glavne reference na njegovo ime, a povodom tek održanog Met Gala događaja, prenosimo vam samo delić ovog ekskluzivnog intervjua (dostupan od 22. maja). Jer ko ume veštije i bolje da govori na temu luksuza, raskoša i vanvremenske mode? Hvala, Michael! 

Šta za Vas predstavlja Met Gala i ovogodišnja tema?

Met Gala je jedna od najuzbudljivijih noći u svetu mode, počevši od crvenog tepiha, pa sve do izložbe i zabave. Tu je i ideja o bezvremenosti u modi koja je oduvek bila važna za mene. Ona je pokretačka sila mog dizajna, još od vremena kada sam tek počeo sa Michael Kors kolekcijama. Zato mislim da je vrlo inspirativno negovati tu neprolaznu kreativnost, zanatstvo i umetnost, a koje čine istoriju mode. Bila je to divna noć i izvanredna izložba.

Koje ikonične Michael Kors trenutke biste izdvojili s crvenog tepiha - nekad i sad?

Prvi put kada sam išao (na Met Galu) bio sam jako mlad i jako uzbuđen, a moja pratnja bila je Vera Wang. Radio sam u Lothar's radnji, a Vera je nosila moju kreaciju: satensku minijaturnu slip haljinu - bila je to doslovno slip haljina - uz pufnastu jaknu i moher džemper vezan oko struka. U to vreme, događaj se održavao u decembru, pa su jakna i džemper bili neizostavni. Do danas, mislim da smo imali već toliko ikoničnih trenutaka - na primer, 2024. godina je, a još uvek ne prestajemo da pričamo o šljokičastoj kombinezon-haljini Gigi Hadid iz 2019. godine. 

profimedia-0431534842.jpg
ENT / SplashNews.com / Splash / Profimedia Gigi Hadid na Met Gali 2019 u Michael Kors kreaciji

Ove godine, u Bašti Vremena, u Michael Kors kreacijama zablistale su Meg Ryan, Allison Williams, Gabrielle Union-Wade, i mnoge druge zvezde.

Meg Ryan.jpg
Jamie McCarthy/Getty Images North America Meg Ryan na Met Gala 2024 u Michael Kors kreaciji

Allison Williams.jpg
Jamie McCarthy/Getty Images North America Allison Williams na Met Gala 2024 u Michael Kors kreaciji

Gabrielle Union-Wade.jpg
Jamie McCarthy/Getty Images North America Gabrielle Union na Met Gala 2024 u Michael Kors kreaciji

Znamo da umete dobro da se zabavite, a postoji li neka anegdota s Met Gale koju biste podelili s nama?

Naravno, bilo je mnogo nezaboravnih trenutaka! Jennifer Lopez je 2013. bila moja pratnja i plesali smo na kauču kada je odjednom došao konobar i pitao nas da li želimo žele šotove. Rekao sam: ''Žele šotovi na Met Gali? Prijavljujem se!''. Mislim da je za Jennifer to bio prvi put da ih je uopšte probala.

profimedia-0227798407.jpg
PLV / Sipa Press / Profimedia 

 Q&A s Michael Korsom pročitajte u junskom broju magazina ELLE, koji je u prodaji od 22. maja širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.