Još u vreme Gabrielle Chanel, modni komadi u kontrastnim bojama privlačili su pažnju, a kolekcija sunčanih naočara za leto 2024. oživljava ovaj pristup. Kombinacije boja u klasičnim ili pop varijantama, sa blagim i intenzivnim prelazima, osvetljavaju četiri nova modela naočara za sunce, a koja do sada nisu prikazana na modnoj pisti. Crni okviri predstavljaju savršen match bojama koje obavijaju ivice i dvostruki C logo, a ovaj dizajn dolazi kao omaž čuvenoj izreci Coco Chanel da unutrašnjoj svake kreacije mora biti jednako lepa kao i spoljašnjost. Okviri dolaze s mineralnim sočivima, obezbeđujući bolju oštrinu vida od tradicionalnih sočiva.

Igra boja kao što su bordo i malina, crna i bordo, crna i bela, crna i zelena, krasi najrazličitije forme - od kvadratnih do onih ovalnih.

Specijalna monohromatska sočiva na naočarima leptirastog oblika menjaju boju u zavisnosti od izloženosti UV zracima, a ekskluzivni elegantni avijatorski model odlikuje se CHANEL ispisom od 72 kubna dijamanta. Naime, služeći se pravim zanatskim umećem izrade nakita, ova tehnika slavi Gabrielle Chanel koja je obožavala da koristi dragulje u kreiranju nakita. 

CHANEL kolekcija sunčanih naočara za leto 2024. je dostupna u radnjama širom sveta, a modele pogledajte u galeriji.

Chanel Pogledajte novu kolekciju!

Izvor: ELLE/T.Đ.


Gabrijel Šanel je učinila dvobojnu kombinaciju karakterističnim elementom svoje privlačnosti. Danas to pokreće kolekcija sunčanih naočara za leto 2024. Kombinacije boja u klasičnim ili pop varijantama, blagim ili kontrastnim nijansama, osvetljavaju četiri para naočara za sunce: veliki kvadrat, visoko leptirasto, revidirano mačje oko i sofisticirani štit. Kao omaž Mademoiselle-ovoj čuvenoj izreci da za svaku svoju kreaciju unutrašnjost mora biti jednako lepa kao i spoljašnjost, ovi crni okviri potpuno su obloženi bojom koja se takođe nalazi i na poleđini, usklađujući se sa dvostrukim C-om koji označava njihove široke sljepoočnice.

Ovi lagani okviri, napravljeni od nylona, opremljeni su mineralnim sočivima, obezbeđujući bolju vidnu oštrinu od tradicionalnih sočiva. Dvobojna kombinacija se takođe pojavljuje na paru sunčanih naočara i okvira sa sočivima za plavu svetlost. Prednji deo kontrastira sa svetlim obojenim sljepoočnicama koje su obogaćene dvostrukim C-om lakiranim u invertiranim tonovima.

Okvir sunčanih naočara ovalnog oblika kombinuje bordo i malinu, dok verzija sa sočivima za plavu svetlost spaja crno sa roze bojom. Kao zajednička tema ove kolekcije naočara, igra boja oživljava još jedan par sunčanih naočara. Slova CHANEL pojavljuju se na sljepoočnicama leptirastog okvira koji kombinuje acetat sa metalom. Rad na svim svojim aspektima, boja takođe ulazi i u fotohromatska sočiva, koja se tamne za nekoliko sekundi od ružičaste do sivkasto ljubičaste ili od šampanjca do tamno smeđe kada su izložena UV svetlu, a isto tako brzo se svetle u hladu.

Elegantni i dragoceni avijatorski okvir upotpunjava ovu liniju, jer je 72 kubna cirkonijum dijamanta postavljeno ručno kako bi se složila reč CHANEL duž sljepoočnica. Koristeći pravo umeće izrade nakita, svaki dijamant je postavljen jedan po jedan, kao omaž duhu Gabrijel Šanel, koja je volela da meša dragulje sa nakitom od kostima.

CHANEL kolekcija sunčanih naočara za leto 2024. će biti dostupna od marta.