Versace Icons je linija odeće koja se ističe vrhunskim dizajnom i kvalitetom, te stilom koji se uklapa u svakodnevne modne lookove. Icons muška i ženska moda prepoznaje se po odvažnim krojevima, a posebna se pažnja posvećuje odelima kao i detaljima koji u sebi nose prepoznatljivu estetiku italijanskog brenda.

Ikonična kolekcija iz sezone u sezonu zahteva ikonične pojedince kojima Donatella Versace dodeljuje ulogu modnih ikona. Danas je i zvanično potvrđeno da su nove Versace Icone za 2024. dve glumačke zvezde nagrađene Oskarom - zaštitna lica Anne Hathaway i Cillian Murphy. Zanimljivo je kako je glumica taj status ostvarila 2023. godine dok je glumac prvi muškarac koji je dobio titulu ambasadora kolekcije 'Versace Icons'.

Kampanja je predstavljena na društvenim mrežama, fotografije potpisuju Mert & Marcus, a slavna Donatella Versace je na svom profilu napisala: “Anne Hathaway za Versace Icons, @annehathaway, kakav si ti talent. Tako sam ponosna što vidim tvoju evoluciju u Versace Icons. Kolekcija oživljava kad je na tebi – i tvoja magija dolazi do izražaja u svakoj slici. Ti si… tako Versace.”

“Cillian Murphy za Versace Icons. Kada sam ga videla na setu, odmah sam u njemu videla Versace muškarca. Snažan, karakteran i ikoničan! Cillian je jedan od najboljih glumaca današnjice i jako mu se divim i poštujem ga. Nadam se da vam se kampanja svidela onoliko koliko smo mi uživali dok smo je snimali” napisala je Donatella.


Markantni Cillan u Versace outfitima se pojavio početkom godine na dodelama filmskih nagrada, zaključno na Oskarima, te na naslovnici GQ magazina za mart ove godine. “Saradnja s Donatellom – od deljenja moodboarda do odabira muzike Fountains D.C. za video – rezultirala je kampanjom koja odražava ko sam ja. Kolekcija dobro krojenih, osnažujućih dizajna izrađenih od sjajne tkanine savršeno mi pristaje”izjavio je jedan od najpopularnijih glumaca današnjice.

 Izvor: https://storybook.hr/