Ne želimo da zvučimo nadmeno, ali naše predikcije trendova najčešće se pokažu tačnim. Nema sumnje da svet mode neprestano evoluira, a praćenje najsvežijih vesti može biti izazovno, ali i uzbudljivo. Ako ste i vi među onima koji neretko požele da neguju stil poput omiljene influenserke, ne brinite - tu smo da vam pomognemo. 

Bilo da je reč o tendenciji viđenoj na pistama velikih brendova, preferencijama svetskih IT devojki ili samo šaputanju između profesionalaca u industriji, u ovom tekstu smo izdvojili sedam trendova koji će biti svuda oko nas u predstojećem periodu. Spremni ste da otkrijete kakve odevne kombinacije će vladati? Počinjemo!

Uska odela

Moderna ženska odela pretežno se baziraju na oversized izgledu, međutim 2024. godina je godina kada se ovo menja. Već smo primetili da se mnogi dizajneri polako kreću ka suprotnom smeru, dajući svojim krojevima zategnute linije. Uski blejzeri, rukavi 3/4 dužine i pantalone u cigaret stilu su ključni elementi za koje mislimo da će se takmičiti sa popularnošču širokih odela.

Krupni kaiševi

Na svojoj reviji za proleće/leto 2024, Tom Ford je prikazao brojne izglede koji su uključivali kaiševe sa metalnim zatvaračima. Slično tome, Khaite je dizajnirao verzije sa skulpturalnim šakama, te imamo osećaj da će statement kaiševi, posebno sa hrabrim metalnim zatvaračima, biti ključni modni dodaci koje treba imati na umu.

Sivi jeans

Tamnosive nijanse su trenutno na našem radaru, zamenjujući onaj jedan omiljeni par crnog jeansa koji je bio praktično naš bazni komad čitave zime. Srednje nijanse sive boje i dalje izgledaju dovoljno klasično, s tim što deluju malo svežije kada se stilizuju sa drugim neutralnim bojama.

Torbe od prevrnute kože

Na vidiku je sveobuhvatni povratak '70-ih: boho stil ponovo je jedan od vodećih trendova za toplije vreme. Kada je reč o torbama, tendencija će se preneti na modele od prevrnute kože sa opuštenijim, manje strukturiranim oblicima. Pripremite se da vidite veliki broj novih dizajnerskih i high street brendova od antilopa u narednim nedeljama, na čelu sa, sada već kultnom Margaux torbom (The Row.)

 Izvor: ELLE/N.K.