Sa dolaskom proleća, u modnom smislu nam se ponovo otvaraju vrata za eksperimentisanje sa stilovima koji odražavaju svežinu i suptilnu eleganciju. Naravno, umetnost maksimalizma ostaje, ali postoji sveopšti osećaj vraćanja basic i bezvremenskim komadima (čitajte: quiet luxury trendu).

U dizajnerskim kolekcijama posebno smo primetili trendove poput reinterpretiranih trench mantila i modernih komada od džinsa. Ove sezone, naglasak je na jednostavnim odevnim kombinacijama koje se lako mogu rekreirati sa komadima koje većina od nas već poseduje. U osnovi, to su casual odevni predmeti koji mogu funkcionisati u različitim prilikama. 

U nastavku pronađite sedam odevnih kombinacija koje su istovremeno elegantne, ali i ležerne za proleće 2024. Počinjemo!

BLEJZER + KOŠULJA + PANTALONE ŠIROKIH NOGAVICA

Crni blejzer i plava košulja su moderni spoj koji uvek funkcioniše. Uključite par pantalona širokih nogavica za izgled koji je automatski podignut na viši nivo.

DVODELNI SET + BUSINESS PANTALONE

Matching gornji setovi su naizgled jednostavni, ali uvlačenje džempera i dodavanje cipela koje idu u špic i trendi torbe preko ramena čine look posebno aktuelnim.

TVID KARDIGAN + MINI SUKNJA + SLINGBACK CIPELE

Kardigani od tvida su naša dobro čuvana tajna za doterani izgled. Za trenutak pauziramo sa farmerkama jer planiramo da rekreiramo ovu odevnu kombinaciju s mini suknjom i slingback cipelama.

DUGI KAPUT + BELA MAJICA + DŽINS KOMBINEZON

Ne možete pogrešiti s belom majicom i farmerkama, ali jeste li razmišljali o beloj majici i džins kombinezonu? Ovog proleća, isprobajte ovu kombinaciju s dugim kaputom i trendi srebrnim cipelama.

KAPUT NA KOPČANJE + KRAĆI DŽEMPER + SIVI DŽINS

Mantil je bezvremenski komad na koji se iznova oslanjamo svake prelazne sezone. Iako dolčevita, farmerke i čizme do članaka već imaju tu željenu jednostavnost, dodatak statement trench mantila upotpunjuje ovaj cool outfit i daje vašak francuskog vibea.

DŽEMPER + MIDI SUKNJA + ČIZME

Potreban vam je ansambl koji je dovoljno sofisticiran za važan sastanak ili večernji izlazak? Ne potcenjujte moć džempera i elegantne midi suknje u odgovarajućoj nijansi kao vaš adut za takve prilike.

BELA MIDI HALJINA + BALETANKE

Ništa ne govori "proleće" kao bela ili krem haljina. Kako biste outfit učinili elegantnijim, zaokružite look crnim aksesoarima za klasičan i jednostavan, ali efektan izgled.

Izvor: ELLE/N.K.