Jedna od najvećih enigmi u svetu mode je tema poslovne odeće, budući da su business kodeksi nekada previše strogi i uštogljeni. Nerado se podsećamo perioda kada su odevne kombinacije za kancelariju bile u formi neinspirativnih outfita usmerenih ka praktičnosti i često u senci muške mode. Ipak, evolucija je usledila, te godinama unazad postajemo sve maštovitiji u kombinovanju svakodnevnih odevnih komada za posao.

Ukoliko vaša kompanija i dalje zahteva određeni stepen formalnosti koji podrazumeva ukrojena odela i minimalno stilizovanje, znajte da uvek ima dovoljno prostora van toga gde se možete igrati modom.

Dakle, ako tražite inspiraciju za poslovne kombinacije, mi smo je pronašli za vas. Nastavite da listate za pet svežih izgleda koje možete nositi na posao i van njega, zahvaljujući nekim od naših omiljenih kreatorki modnog sadržaja na Instagramu.

Peplum sako + crne pantalone + baletanke

Nismo verovali da ćemo ikada ovo reći ponovo, ali peplum se vratio! Detalj sa volanima daje onaj je ne sais quoi momenat, koji nadograđuje čitav look. Ostatak outfita neka bude što jednostavniji, kako bi sve izgledalo balansirano.

Ležerni sako + bele farmerke + cipele od prevrnute kože

Dokle god da je nepredvidivo vreme, vodićemo se slojevitim oblačenjem. Krem sako i svetle farmerke su must za nadolazeću prolećnu sezonu, dok će uključivanje pletiva osigurati da vam bude toplo i komforno u svakom trenutku.

Plava košulja + crna maxi suknja + mules

Ako posedujete klasične odevne komade visokog kvaliteta, već u startu imate dobru polaznu osnovu za kreiranje business kombinacija. Upotpunite vaše oversized pamučne košulje sa maxi suknjom umesto pantalona i podignite izgled chic mule cipelama.


Sivi odelo + mrežaste cipele

Retko šta daje snažniji business pečat od monohromatskog dvodelnog odela. Da biste ga učinili savremenijim, izaberite hladne tonove u ležernom kroju. Upotpunite ovaj bezvremenski izgled ovosezonskim omiljenim mrežastim baletankama, sve dok vaš poslovni kodeks oblačenja dozvoljava ovakav tip obuće. 

Svilena košulja + siva suknja + sandale

Influenserka Sylvie Mus vešto pokazuje kako mešati teksture: siva melange boja nekada je bila neinspirativna, ali sada je svež ton koji nadograđuje uobičajenu crnu i belu kada je u pitanju oblačenje za posao.