Nakon prošlonedeljne objave da kreativni direktor Pierpaolo Piccioli napušta brend Valentino, usledila je još jedna vest koja je uzdrmala modni svet. Naime, kuća Valentino je otkazala planirane revije visoke mode i muške mode za mesec jun.

Prethodno je planirano da se muška revija održi u Milanu, kao i na pariskoj Nedelji visoke mode koja je ove sezone pomerena sa početka marta na kraj juna (dok se francuska prestonica priprema za Olimpijske igre).

Odlazak Picciolija dolazi u vreme niza promena u vlasništvu Valentina, tvrtke Mayhoola. I CEO i marketinški šef sestrinskog brenda Balmain napustili su kompaniju u poslednjih nekoliko nedelja. U međuvremenu je bivši CEO kuće Chloé, Riccardo Bellini, pristupio grupi na još uvek neobjavljenoj poziciji. Prema zvaničnim informacijama, kuća Valentino će uskoro objaviti novog kreativnog direktora.

Ipak, glasine postoje, a one da će Alessandro Michele, bivši kreativni direktor Guccija biti naslednik velikog Pierpaola, sve su glasnije.  

Prema izvorima, izvršni direktor Mayhoola, prošle je godine želeo da Michele postane kreativni direktor Waltera Albinija, ali se dogovor nije realizovao jer je predlog uključivao ulaganje u projekat, što je dizajner odbio. Ovog puta bi ponuda bila mnogo zanimljivija za Michelea, jer bi mu omogućila i dizajniranje haute couture kolekcija.

Navodno, Micheleov zabranjeni konkurentski ugovor ističe ovog meseca, a poseban kurioziet je Micheleova odlučna želja za nastavkom života u večnom gradu Rimu, te je kreativac nedavno i obnovio svoj dom u srednjovekovnoj zgradi Palazzo Scapucci.

I dok sa nestrpljenjem isčekujemo nove vesti o kreativnoj direkciji jednog od najznačajnijih modnih brendova današnjice, koristimo priliku da se podsetimo Pierpaolove poslednje kolekcije za Valentino, sastavljene isključivo od crnih komada.

Pierpaolo, you will be missed!

Izvor: ELLE/N.K.