Kao dugogodišnjoj ljubiteljki farmerki, teško je zamisliti da okrenem leđa svojim pouzdanim komadima od denima. Ali, koliko god ih voleli, nošenje farmerki u konstantnoj rotaciji može postati malo monotono, a sa prolećem u vazduhu, i u modnom smislu, potrebno nam je nešto novo.

Od trendova za 2024. godinu do klasičnih komada, pokazalo se da postoji puno izbora u novim kolekcijama naših omiljenih high street brendova. Najjednostavnija zamena za farmerke su nedvosmisleno pantalone, bilo da su krojene, od lana ili široke. Ali tu su i suknje, a ove godine fokus je na ekstremima poput dugih uskih suknji i mikro ili mini verzija (hvala, Miu Miu). U nastavku smo izdvojili pet modnih komada sa kojima možete zameniti farmerke za proleće 2024. Pratite nas!

Poslovne pantalone

Najjednostavnija zamena za farmerke su par kvalitetno skrojenih poslovnih pantalona. Ovi suptilno nabrani detalji na gornjem delu su elegantna alternativa denimu, ali zahvaljujući modernim trikovima stilizovanja, mogu se nositi kako u casual tako i u svečanim prilikama, čineći ih potencijalno još svestranijim od naših voljenih farmerki.

Duga uska suknja

Ovaj elegantni komad često se nosi tokom zime i jeseni, ali kao što Sylvie dokazuje, duga uska suknja se lako može stilizovati za proleće. Za ležerne prilike, uparite je sa jednostavnom majicom i baletankama, a za nešto formalnije, stilizujte je s košuljom i cipelama s oštrim vrhom.

Lanene pantalone

Kako se približavamo toplijim danima, pantalone od lana postaju sve privlačniji izbor. Lagane, jednostavne i izuzetno svestrane, ove prozračne pantalone su savršen letnji kontrast čvrstim  farmerkama.

Mini plisirana suknja

Na suprotnom kraju modnog spektra nalazi se još jedan od najpopularnijih stilova suknji ove sezone - plisirana mini verzija. Inspirirana čuvenom suknjom brenda Miu Miu, ova suknja je daleko od vaše stare školske uniforme. Za stylish look, kombinujte je sa baletankama ili cipelama s kaišićima kao što to radi Aimee Song.

Helanke

Kao što smo već pisali, helanke su ponovo u modi, ali ne na način na koji su bile u 2010-ima. Ove sezone, helanke su basic komad koji možete koristiti za stvaranje sofisticiranih izgleda s oversized košuljama, blejzerima i elegantnim ravnim cipelama.

 Izvor: ELLE/N.K.