Pripremite se, modni znalci neočekivano su nam saopštili da klasični cvetni printovi neće biti u trendu za proleće 2024. - barem ne u onoj meri u kojoj smo navikli. Naime, jedno istraživanje stranice Databutmakeitfashion, objavilo je podatke prema kojima su cvetni printovi izgubili na popularnosti za 15% u martu.

Nema sumnje da prve nedelje proleća našim ormarima donose novu energiju i želju da nosimo stvari koje su bile spakovane tokom zimskih meseci, pri čemu cvetni printovi obično igraju važnu ulogu u ovom procesu. Iako nikada ne bih rekla da su cvetni printovi van mode, mogu razumeti da možda neće biti toliko prisutni 2024. godine kao što su bili ranijih proleća

Umesto njih, primetili smo četiri ključna printa koja trenutno neosporno dominiraju. Oni su zabavni, veseli i živopisni kao i bilo koji cvetni print, te nude svežu perspektivu pri kreiranju novih prolećnih outfita

Modni entuzijasti već su ih prigrlili i lagano raširili među uličnom modom, te predlažemo da u nastavku pogledate četiri popularna printa koji ovog proleća pokušavaju da konkuriraju cvetnim dezenima.

ANIMAL PRINTOVI

Nije tajna da je leopard šara bezvremenski trend, ali već krajem prethodne godine, naslućivao se comeback printova zebre i zmijske kože. Sa svežom, ali večnom energijom, primećujemo da fashion devojke uključuju malo animal printa u sve svoje najbolje odevne kombinacije ovog proleća.

VOĆNI PRINT

Treba vam podsetnik za vašu dnevnu voćnu užinu? Imamo inovativno rešenje: odaberite letnju haljinu sa printom trešnje ili jagode kako biste dodali prolećnu notu svojim svakodnevnim kombinacijama.

GINGHAM

Ima nešto u kockastom printu što odaje dašak retro estetike, posebno u toplijem periodu godine. Ovaj dezen postao je omiljen modnim entuzijastima, te vam predlažemo da obratite pažnju kada budete šetali prodavnicama - gingham print će biti sveprisutan ovog proleća.

PRUGE

Ove sezone šarene pruge u veselim bojama su miktotrend koji ćemo viđati na trendseterkama. Bretonske pruge su francuski klasik, ali ovog proleća iskoračićemo iz zone komfora i odlučiti se za široke štrafte koji su dovoljan detalj za sebe.

Izvor: ELLE/N.K.