Sećate li se kada je manekenka Kaia Gerber krajem prošle godine postala zaštitno lice tada prve Zara kampanje za proizvode za kosu? Mnogima je bilo čudno što vide mladu manekensku zvezdu u saradnji sa high-street brendom, ali sada je priča dobila novu dimenziju.

Čini se da nije samo Kaia postala deo Zarinog tima, već je u tome zajedno sa svojom majkom, nekadašnjim supermodelom Cindy Crawford. Upravo su njih dve sada postale lica Zarinog prvog live shoppinga.

Naime, ZaraStreaming je novi Zarin format koji je spojio unapred snimljeni video Kaie i Cindy, zajedno sa mogućnostima za live chat i kupovinu u realnom vremenu. Najveći naglasak je ipak na samom videu, koji je najviše zainteresovao javnost. U njemu Kaia i Cindy sedaju u auto i zajedno pevaju pesmu „Good Luck, Babe!“od Chappell Roan. Po dolasku na lokaciju, dočekuje ih francuska stilistkinja Carlyne Cerf de Dudzeele, koja odmah počinje da ih oblači u različite autfite omiljenih jesenjih stilova. Dok majka i ćerka isprobavaju sjajne komade, isti se pojavljuju na ekranu i kupci ih mogu dodati u svoju korpu. Pametan potez, Zara. Tako je svako mogao da vidi kako proizvod izgleda kada se nosi, kao i različite mogućnosti stilizovanja.

Nakon isprobavanja, stilistkinja šalje Cindy i Kaiu na fotografisanje za limitiranu kolekciju Davida Loweryja, koji je osim što je glumio u streamu, bio i njegov režiser.

Naravno, iako je zvanični live završen, video se i dalje vrti na Zarinim zvaničnim stranicama i može se ponovo gledati kroz ZaraStreaming format. Nakon emitovanja, dodate su vremenske oznake za svaki proizvod, tako da možete lako preskočiti na deo videa gde su Gerber i Crawford nosile određene komade.

Moramo priznati, ZaraStreaming možda nije najprirodniji i najintuitivniji način kupovine, ali je uspeo da na trenutak učini online kupovinu manje izolovanom i definitivno zabavnijom. Sada nas zanima da li će postojati nastavci i da li ćemo možda videti nova lica koja će za nas isprobavati Zarine komade.

 Izvor: Storybook.hr / ELLE / Tara Đukić