POSETILI SMO CONCEPT STORE KOJI OKUPLJA NAJEMINENTNIJE DIZAJNERE U SRBIJI: Izdvajamo top komade za predstojeću sezonu

Po uzoru na svetske showroomove, u Beogradu je otvoren concept store pod nazivom MAD HOUSE. Na prestižnoj lokaciji – renoviranom Sava Centru, ova jedinstvena multibrand radnja prostire se na 330m2 i okuplja najbolje domaće dizajnere i premium brendove. Pratite nas!

MAD HOUSE

Sezona nedelja mode je u punom zamahu – fashion svet izlazi iz svojih kancelarija, u vazduhu je stresno-euforična atmosfera, prave se planovi i rasporedi, biraju outfiti, pišu trend reportovi... Film Đavo nosi Pradu postaje stvarnost dok se utrkuje za glamurozan hotel u nekoj od modnih metropola i pozivnicu više za revije velikih brendova.

Međutim, suprotno očekivanjima, omiljeni deo nedelja mode (naročito onih u Rimu, Veneciji i Milanu!) vrlo često su nam showroomovi. To su fashion tačke koje okupljaju najkvalitetnije lokalne dizajnere, predstavljaju antipod komercijalnoj, brzoj modi, s akcentom na kvalitet i izradu, a ne kvantitet i popularnost. Uvek je poseban izazov otkriti nekog novog, a uzbuđenje pronaći from-head-to-toe outfit na jednom mestu – jer tu su i dizajneri odeće, i dizajneri nakita, i dizajneri obuće, i dizajneri torbi... ovde se uzimaju mere, dogovaraju prepravke, a pored toga, i lično upoznaju sva ta cenjena imena koje želimo u svom garderoberu.

Po uzoru na svetske showroomove, u Beogradu je krajem prošle godine otvoren concept store pod nazivom MAD HOUSE. Na prestižnoj lokaciji – renoviranom Sava Centru, ova jedinstvena multibrand radnja prostire se na 330m2 i okuplja najbolje domaće dizajnere i premium brendove. Dah modnih prestonica osetićete već na ulazu – kako po izgledu enterijera, tako i po načinu poslovanja. Naime, MAD pruža individualan pristup svakom klijentu, uključujući i žene i muškarce, te prilikom kupovine možete dobiti uslugu modnih konsultacija sa njihovim stručnim osobljem. Takođe, na raspolaganju vam je i zakazivanje sastanaka sa odabranim kreatorima, te ugovaranje custom izrada novih ili izmena već gotovih komada. O da, osećaćete se kao da ste u ateljeu omiljenog brenda, a ne klasičnom concept store-u. I za kraj, ono što vas najviše interesuje – čije sve kreacije možete pronaći ovde?

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

Posetili smo ovaj concept store u pauzi između fashion weekova i za vas od preko 20 fenomenalnih brendova izdvojili top pickove i komade za predstojeću sezonu – od office do party lookova. Pratite nas, a zatim pravac u MAD House! U toku su sniženja za mnoge brendove, a od sredine februara pristižu nove kolekcije i novi dizajneri koji će dodatno pojačati ovaj eminentan skup domaćih dizajnera.

MAD HOUSE 

1. Kaputi by LALICA

Brend Aleksandre Lalić ne volimo samo zbog autentičnog dizajna, već i poruke koju njena moda nosi, a osnažuje žene. Dekonstrukcija tradicionalnih i savremenih percepcija ženske anatomije njen su DNK, a naglašena ramena, voluminozni krojevi, karneri, mašne i kragne – elementi po kojima ćete je prepoznati. Za zimu, naravno, tu su i timeless kaputi od vrhunske vunene čoje, a posebno nam je privukao pažnju ovaj kraljevskoplavi.

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

2. Haljine by INES Atelier

Koliko cenimo sve što radi govori činjenica da je Elle Style Award priznanje za najboljeg dizajnera 2022. otišlo baš u njene ruke. Statement komadi s modernim zaokretom njen su zaštitni znak, a iz široke bridal i ready-to-wear ponude, uvek se okrećemo kožnim jaknama i haljinama za svečane prilike.

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

3. Crvena haljina + karirani sako by Tijana Žunić

Tijanina najnovija kolekcija spaja minimalističan dizajn sa atraktivnim bojama, dezenima i detaljima. Suptilno i svedeno, baš kakvu je poznajemo. Kultna little black dress u njenom izvođenju je little red dress, a iako je ova nijansa vodeći trend, ovaj komad nadmašuje vreme i idelan je za važne proslave i datume. U slučaju da ste za klasičniji look, razmotrite chic sako u kombinaciji sa crnim cigarette pantalonama.

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

4. Leopard print by Aleksandar Zabunović

Trend koji ove sezone aktivno viđamo na modnim pistama, prošle godine je u svoju kolekciju inkorporirao one&only Aleksandar Zabunović. Leopard print vraća se na velika vrata, a kako ga nositi, najbolje pogledajte na ovoj adresi!

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

5. LUSSO kompleti

Već smo pisali o tome da je corpcore estetika zavladala, a ništa drugačije neće biti ni u 2024. Zato svoje business chic komade pronađite u odeljku LUSSO brenda koji obiluje košuljama, pantalonama i kombinezonima u camel, braon i teget boji.

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

6. Košulje by Moj Krojač

A kad smo kod odeće za kancelariju (i druge elegantne prilike), Moj Krojač ima ponudu bez premca i za muškarce i za dame. Model nastao u kolaboraciji s Jasminom Šupeljak je onaj koji se nosi 24/7, ali dobro smo istražili i ostale komade: cipele, odela, polo majice, kao i celokupan aksesoar neophodan svakom muškarcu da kompletira outfit. Osim onih dostupnih u radnji, MojKrojač izrađuje i komade koji se mogu prilagoditi merama klijenata, pa je moguća porudžbina i uzimanje mera u samoj radnji.

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

7. Kožna haljina by FORMIDABLE

Koža nikada ne izlazi iz mode i čini da svaki outfit izgleda skupo, a najbolji komad pronašli smo u FORMIDABLE kolekciji – i to uz kroj koji pristaje svakoj figuri.

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

8. Aksesoari by Mishka, Bebbelle, Unikka

Ako redovno čitate Elle, znate koliko volimo Mishka brend – naročito kada su u pitanju tašne i cipele domaće proizvodnje. S druge strane, za luksuzan poklon, biramo Bebbelle marame od 100% svile, izrađene u Italiji, a tu je i brend drvenih torbi Unikka, kao i AVVA Couture kaiševi koji dodaju dašak originalnosti svakom outfitu.

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

9. Streetwear by Gia Design & Gary Tulip

Ne, nismo zaboravili na komfor, kao ni na sve one prilike koje zahtevaju udobnu, a stylish trenerku – od aerodroma do toplog doma. Mladi brendovi nude novi pogled na svet, ali i modu, zato najurbanije modele pronalazimo kod Gia Design i Gary Tulip. Ne moramo da naglašavamo da će ova jarkocrvena boja učiniti da budete u centru pažnje gde god se nađete!

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

Privatna arhiva 

Privatna arhiva