Fashion kategoriju otvaramo specijalnim intervjuom s dizajnerom i kreativni direktorom Ademom Grljevićem, koji nam je ustupio neobjavljene behind the scenes fotografije sa snimanja prve kampanje brenda ADEM/S. Istoričar mode Stefan Žarić piše o slikarki Marie Laurencin i njenoj umetnosti koja ukida ''muški pogled'' i uvodi nas u fluidni, magloviti svet razigrane ženske nežnosti, bez trpljenja seksualne objektifikacije od strane muškarca. Federico Cina u razgovoru s našim saradnikom iz Milana, Petrom Spasojevićem, reflektuje novu eru/estetiku italijanskih dizajnera, a lokalni brend SHYGUY donosi inspirativnu priču o širenju poslovanja izvan granica naše zemlje. Presudnu ulogu u revitalizaciji Givenchyja, ali i LVMH grupe imala je upravo ona - Jovana Ilić iz Srbije, a inspirativan intervju o business strategijama, modelima i lekcijama unutar sveta mode donosi Anja Ivanović. 

U ELLE pričama Ana Dodig istražuje da li nastupa doba u kome će opstati samo jedna platforma, ali ne TikTok, već Linkedin. Psihološkinja Nina Racić piše o radikalnom prihvatanju, odnosno strahu od gubitka kontrole, Ivana Džamić Mladenović o značaju prijateljstva u odraslom dobu, a Brana Antović u svojoj novoj kolumni poručuje: ''Ostavite tuđe dojke na miru''.

Razgovarali smo i sa pesnikom, prozaikom i višestruko nagrađivanim autorom Bojanom Krivokapićem, perspektivnim muzičkim izvođačem Lukom Rajićem, rediteljem Nemanjom Vojinovićem.

Više otkrijte u najnovijem broju magazina ELLE koji je u prodaji na svim kioscima širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine!