MARKO FEHER KREIRAO KOLEKCIJU KAKVU JE REKAO DA NIKADA NE BI: Samo za ELLE otkriva impresije sa svoje revije u Beogradu

Šljokice, leopard print, zlato i srebro... u novoj kolekciji predstavljenoj na beogradskoj nedelji mode Marko Feher uradio je sve ono za šta je govorio da nikada ne bi (i to izgleda sjajno).

Đorđe Tomić

Približavamo se kraju 53. Perwoll Fashion Week-a koji je i ove godine okupio neka od najpoznatijih imena iz sveta mode. Tokom četvrte večeri, a okviru bloka revija Textil, po drugi put na beogradskoj nedelji mode predstavio se dizajner Marko Feher, poznat po društveno odgovornim temama, avangardnom dizajnu inspirisanom tradicijom (i jugoslovenstvom), te inkluzivnoj i održivoj modi.

Nova kolekcija predstavlja iskorak iz zone komfora kada je u pitanju njegov dizajnerski pristup, te unutrašnju borbu između onoga što ga privlači i onoga što ga odbija, stvarajući estetski dijalog suprotnosti. Sve ono za šta je rekao da NIKADA NE BI RADIO, sada je došlo na red. Tako su se u njoj našli materijali i tehnike sa njegove ''crne liste'' - šljokice, leopard print, zlato i srebro i sl.

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

A kakve su mu impresije sa tek održane revije, Marko otkriva samo za ELLE:

''Utisci su fenomenalni, toliku količinu pozitivne energije i takav feedback dugo nisam osjetio, zaista ovaj put je to bilo nešto posebno. Volim Beograd i osjećam da Beograd voli mene. Za sve nas je to regionalni centar iz više aspekata, moda je jedan od njih, tako da me poslovno veže iz tog segmenta, a privatno me veže iz više uglova. Ja nas (ex Yu) i dalje posmatram kao jedno, tako da je teško reći šta me to ne veže za Beograd.''

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

Đorđe Tomić 

A da li je ostalo nešto na spisku “NIKADA NE BIH”?

''Jeste, ostala je pokoja stvar, pa vidjećemo da li će i one možda doći na red nekada u budućnosti. Crna lista se uglavnom tiče dizajnerske strane i te vrste zaziranja, a sada se značajno smanjila. Tako da mirno mogu dalje.''