Moda je zvanično pronašla svoje novo polje delovanja - u filmu. Setimo se samo Tom Forda u ulozi filmskog reditelja, ali i ne tako davnih mini-filmova Chanela za potrebe svojih modnih kampanja i revija. Sada im se pridružuje i Saint Laurent Productions - novi segment slavne francuske modne kuće. 

Ove nedelje, Saint Laurent Productions je najavio tri filma u selekciji za 77. Kanski filmski festival koji će se održati u maju: Emilia Perez reditelja Jacques Audiard, sa Zoe Saldan i Selenom Gomez u glavnim ulogama; The Shrouds Davida Cronenberga, sa Vincentom Casselom u glavnoj ulozi; i Parthenope, reditelja Paola Sorrentina.

SAINT LAURENT_CANNES24_EMILIA_PEREZ_02_HR.jpg
Saint Laurent 

O čemu se radi u filmovima?

Emilia Perez prati buntovnu priču o advokatici koja pomaže vođi kartela da se povuče iz kriminalnog života. Zajedno će otkriti duboko ukorenjene istine o identitetu vođe, a koje su zapravo usko povezane s polom. I to rećući se drugačijim putem.

The Shrouds odlazi u budućnost, istražujući tragediju i gubitak kroz tehnološke inovacije kako bi dokučio srž ljudskih pobuda i želja.

Zatvarajući selekciju Parthenopeom, Saint Laurent Productions donosi priču o interpretaciju biografije jedne žene, u kojoj se sukobljavaju ljubav i mitologija.

SAINT LAURENT_CANNES24_THE_SHROUDS_HR.jpg
Saint Laurent 


Koji projekti su već gotovi?

Produkcijska kompanija francuske modne kuće radi već gotovo godinu dana (od formiranja u aprilu 2023) i već je producirala nekoliko izuzetnih filmova, nakon što je debitovala na prošlogodišnjem Kanskom festivalu sa filmom Strange Way of Life, rađenom po priči Pedro Almodóvara, a u kojem glumi Pedro Pascal.

 Izvor: ELLE/T.Đ.