"Kralj klovnova" i Harley Quinn žele da znate da je ono što svetu sada treba... ljubav. To je poruka prvog trejlera za film "Joker: Folie à Deux", u kojem gledamo kako Joaquin Phoenix reprizira svoju oskarovsku ulogu u zaveri sa Lady Gagom. Nastavak donosi Phoenixa u ulozi Arthura Flecka, nadobudnog stand-up komičara koji postaje negativac, dok Lady Gaga igra dr. Harleen Quinzel, psihijatra zaduženog za tretman Flecka u Arkham Asylum-u, koja se zaljubljuje u njega i postaje njegova saučesnica - Harley Quinn.

Mračni i sirovi snimci počinju u Arkham Asylumu — gde je Joker zaključan na kraju prvog filma — dok Arthur Fleck ima izopačeni "slatki susret" sa drugim pacijentom (pogađate, Gagom kao Harley Quinn). Nakon toga, oni se ludo zaljubljuju i planiraju da pobegnu kako bi se suočili sa svetom. To ih dovodi na ulice Gothama, gde manično plešu i vrte se po gradu.

Za razliku od prvog dela, "Joker: Folie à Deux" će biti mjuzikl i očekuje se da će sadržavati 15 numera, od kojih će većina biti obrade postojećih pesama, uključujući "That’s Entertainment" iz mjuzikla "The Band Wagon" iz 1953. godine, koju je takođe proslavila Judy Garland. Trejler sadrži pesmu "What the World Needs Now Is Love" iz 1965. godine.

"Joker: Folie à Deux" takođe uključuje i glumačka imena poput Zazie Beetz, Brendana Gleesona, Stevea Coogana i Catherine Keener, a režira ga Todd Phillips.

Phoenix, koji je osvojio svog prvog Oskara za ulogu Flecka, bio je entuzijastičan u vezi sa ulogom, rekavši za Rolling Stone: "Ne mogu da prestanem da o tome razmišljam ... ako postoji nešto drugo što možemo uraditi sa Jokerom što bi moglo biti zanimljivo", dodajući da veruje da postoje "beskonačne ... mogućnosti gde možemo odvesti lik". 

"Joker" je postavio rekorde na blagajnama kada je objavljen 2019. godine, postajući prvi film sa rejtingom R (preporučen za starije od 17 godina) koji je ikada prešao granicu od 1 milijarde dolara. Osvojio je Zlatnog lava na Venecijanskom internacionalnom filmskom festivalu i bio nominovan za 11 Oskara, osvojivši dva.

Premijera "Joker: Folie à Deux" je zakazana za 4. oktobar, a do tada - pogledajte upravo objavljeni trejler u nastavku.

Izvor: ELLE/N.K.