Saga porodice Gucci, koja je ušla u globalnu pop kulturu s filmom "House of Gucci", spremna je za novu interpretaciju - ovog puta na televiziji, i ovog puta sa autentičnim članovima porodice koji učestvuju u samom filmu

Naime, producent filma biće Giorgio Gucci, prapraunuk legendarnog Guccio Guccija, osnivača kompanije.

Podsetimo se najpre istorijskog početka i nastanka prestižne italijanske modne kuće. Guccio je prvobitno radio kao nosač prtljaga u jednom hotelu u Londonu, gde je bio inspirisan luksuznim kožnim koferima koje su nosile britanske aristokrate. 1921. godine, Guccio je otvorio svoju prvu prodavnicu u Firenci, a njegova četiri sina - Aldo, Vasco, Rodolfo i Ugo uključili su se u porodični posao. Najstariji Aldo, otvorio je prvu Gucci prodavnicu u Rimu tridesetih godina prošlog veka, a upravo su njegova intuicija i inovativna upotreba kvalitetnih materijala pretvorile Gucci u ikonični brend sa loogom dva slova G.

profimedia-0624650041.jpg
Colleen Michaels / Alamy / Alamy / Profimedia 

Giorgio Gucci je istakao da je porodica Gucci izabrala čuvenu francusku filmsku i televizijsku grupa Gaumont kao partnera za ovaj projekat jer je, kako sam kaže, "njihovo putovanje veoma slično našem: porodični posao koji svakodnevno bira izvrsnost kako bi nastavio da raste."

Film će pratiti sam nastanak i razvoj kompanije, te istražiti sukobe koji su usledili unutar modne porodične dinastije koji su doveli do prodaje njihovog carstva. Dugogodišnji sporovi tokom decenija na kraju su doveli do prodaje brenda francuskom konglomeratu Kering.

profimedia-0231610186.jpg
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Giorgio Gucci ističe da je projekat TV serije porodice Guči u razvoju od 2019. godine, a da će se snimanje odvijati u Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, a za seriju je značajno i to da će kreatori imati pristup porodičnim arhivama brenda Gucci.

house of gucci
Profimedia 

Ipak, važno je reći da se i ovog puta, porodica Gucciograđuje se od nadolazeće televizijske adaptacije o modnoj dinastiji. Guccijevi su prethodno bili tema Ridley Scottovog filma "Kuća Gucci", a porodica je tada izdala saopštenje, tvrdeći da ih je film nepravedno prikazao: "Produkcija filma nije smatrala potrebnim da konsultuje naslednike pre opisa Alda Guccija - predsednika kompanije tokom 30 godina" navodi se u saopštenju. "Ovo je izuzetno bolno i uvredljivo za reputaciju brenda", zaključili su tada.

profimedia-0597130950.jpg
Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia 

Izvor: ELLE/N.K.