Irski glumac Cillian Murphy u poslednje vreme je u središtu mode, glume, produkcije, interesa društvenih mreža... Nakon što je osvojio Oskara za najbolju glavnu ulogu u filmu 'Oppenheimer', postao je i zaštitno lice Versace Icons kampanje, ujedno kao prvi muškarac koji je dobio titulu ambasadora te popularne linije.

Zatim je još jedna vest postala zvanična - a to da će uteloviti legendarni lik Tommyja Shelbyja u novom filmu koji je nastavak na omiljenu seriju 'Peaky Blinders'. Možemo slobodno reći da je Cillianu ova uloga obeležila karijeru, kao i da je scenarista Steven Knight napravio najbolju moguću odluku što je odabrao upravo njega. A što se filma tiče, da li bi uopšte imalo smisla snimati ga bez originalnog Tommyja? Ne bi, slažemo se.

profimedia-0681135340.jpg
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 


Sve ljubitelje Stevena Knighta obradovaće i činjenica da je u nastajanju još jedna istorijska serija smeštena između Dablina i Njujorka u 19. veku, a koja će pratiti život Guinness porodice nakon smrti Benjamina Guinnessa. Serija će se najviše usredsrediti na njegovu odraslu decu, a zvaće se 'House of Guinness'.

Ono što je trenutno poznato jeste da je serija u procesu nastanka, kao i da će biti dostupna na Netflixu. Po zvaničnoj najavi, epizode će prikazati epsku priču o jednoj od najpoznatijih, najdugotrajnijih evropskih dinastija. Usredsrediće se na na posledice smrti Benjamina Guinnessa, čoveka zaslužnog za izrazit uspeh pivare Guinness, i dalekosežni uticaj njegove lukave volje na sudbinu njegovo četvoro odrasle dece: Arthura, Edwarda, Annu i Bena, kao i na skupinu dablinskih likova koji rade i komuniciraju s ovom rastućom silom. Inače, Benjamin Guinness je unuk Arthura Guinnessa, koji je kupio St. James Gate pivaru 1759. godine.

Budući da je projekt još uvek u aktivnom razvoju, nije poznato ko igra glavne uloge, ali definitivno jedva čekamo da saznamo sve nove detalje.

Izvor: https://storybook.hr/