2024. godina postaje vodeća za muziku budući da su dve kraljice popa, Beyoncé i Taylor Swift, zakazale objavu novih albuma u istoj godini. Podsetimo, nedelju dana nakon što je Taylor najavila svoj novi "The Tortured Poets Society" na dodeli Gremija 2024, Beyoncé je objavila vest o svom novom albumu tokom Super Bowla.

I to u prilično šokantnom potezu – naime, reč je o country albumu. Sa izlaskom "Cowboy Carter", osmog solo albuma pop dive Beyoncé u kojem istražuje - i testira - granice country muzike, veći deo početne rasprave usmeren je na to da li će se country muzička industrija okupiti oko nje. Beyoncé je jedna od najkomercijalnijih i živopisnijih pop zvezda 21. veka - sigurno bi mali twist u muzičkom pravcu bio dočekan ovacijama? Što se nas tiče, apsolutno da!

 "Texas Hold 'Em" - jedan od dva singla koje je objavila pre izlaska albuma - je pametna mešavina starog i novog. Pokazuje poznavanje zvučnih principa staromodnog countryja, istovremeno održavajući zaraznost aktuelnog popa.

Ipak, na svom Instagram profilu prošle nedelje, Beyoncé je jasno stavila do znanja: "Ovo nije country album. Ovo je 'Beyoncé' album." 

Beyoncé je to učinila ličnim, dodajući da su njeni eksperimenti s muzičkim temama "proizašli iz iskustva koje je imala pre mnogo godina kada se nije osećala dobrodošlo... i bilo je vrlo jasno da nije."

Sigurno je da Beyoncé koristi svoju ogromnu platformu kako bi ispričala paralelnu priču o afričkoameričkoj muzici današnjice, ali i prošlosti. Njeni albumi su muzička putovanja i lekcije iz istorije. Primera radi, na "Renaissance", njenom prethodnom albumu, pevačica je u fokus stavila queer zajednicu u dance muzici. 

"Cowboy Carter" je drugi deo albuma Renaissance i donosi svežih 27 naslova pesama:

"Ameriican Requiem"
"Blackbiird" (feat. Tanner Ardell)
"16 Carriages"
"Protector" (feat. Rumi Carter)
"My Rose"
"Smoke Hour" (Willie Nelson intro)
"Texas Hold 'Em"
"Bodyguard"
"Dolly P." (Dolly Patron intro)
"Jolene"
"Daughter"
"Spaghetti" (feat. Linda Martell and Shaboozey)
"Alligator Tears"
"Smoke Hour II" (feat. Willie Nelson)
"Just For Fun" (feat. Willie Jones)
"II Most Wanted" (feat. Miley Cyrus)
"Levii's jeans" (feat. Post Malone)
"Flamenco"
"The Linda Martell Show" (intro by Linda Martell)
"Ya Ya"
"Oh Louisiana"
"Desert Eagle"
"Riverdance"
"II Hands II Heaven"
"Tyrant" (feat. Dolly Parton)
"Sweet Honey Buckin' (feat. Shaboozey)
"Amen"

I da, Joleneje zaista ponovni snimak istoimene ikonične pesme Dolly Parton, povodom čega je sama Dolly izjavila: "Mislim da je snimila 'Jolene' i mislim da će verovatno biti na njenom country albumu, što me veoma raduje. Volim je! Predivna je devojka i sjajna pevačica."

Naš favorit je pesma Boduguard, a da li ste vi imali da poslušate album i izdvojite omiljene numere?