UVODNA REČ GLAVNE I ODGOVORNE UREDNICE BRENDA ELLE: O moru, bezbrižnosti i zahvalnosti

"Blagi povetarac, sunce koje nas prati i Jelena Ivanović koja nakon nešto manje od dvadeset godina ponovo pozira za naslovnu stranu magazina Elle."

FRANJO MATKOVIC

Oduvek sam sanjala da živim pokraj mora. Da svakog jutra slušam talase koji udaraju o stene i pomalo zapljuskuju usijanu kožu koja cvetno miriše. Štaviše, tu sliku i dalje jasno vidim u mislima, dok se u pozadini čuje Sinatrin glas. Isti taj osećaj koji može i stomak da napuni, osetila sam i dok smo koračali temeljima sa arhitektonskom tradicijom, koji su sinhronizovani sa nestvarnom prirodom. Luštičkom.

Privilegovana sam.

Blagi povetarac, sunce koje nas prati i Jelena Ivanović koja nakon nešto manje od dvadeset godina ponovo pozira za naslovnu stranu magazina Elle, ali na način kao da ni sekund nije prošao. U novoj modnoj igri, na još višem nivou i sa profesionalcima koji učestvuju u svakom procesu.

U tom trenutku, na visinama ovog poluostrva, dešavala se razmena onih emocija o kojima u profesionalnom smislu maštate, a koje su potvrda da vešto baratate - idejama, hrabrošću i željama.

Sigurno znate o čemu govorim.

I zato valjda i dalje na koži imam taj isti osećaj kao i kada mi je pogled obuhvatao kilometre i kilometre primorskog tla, gde je celokupna ekipa već dvanaesti sat nezasito i razdragano gledala u sve ono što se na setu dešava. Sinergiju golfa, dizajna, prirode i mode.

A onda se za nekoliko trenutaka nađete sa druge strane scene, gde umesto prethodnog pejzaža utanjate u reči svih onih koji u njima sa vama pod suncem stoje. Neki su pisali u dnevniku zahvalnosti, neki o tuđem i svom poverenju govorili, dok su se sledeći u hrabrosti inatili i licemerje u šljokicama dovodili u pitanje. Nije sve do mora - i do Ellea je.

Zatim sam svaku stranicu ponovo okrenula, reč pročitala i početnoj maštajućoj tački se vratila i osetila je.

A onda je samo golf loptica bila bačena.