Njen istančani ukus za poslovna izdanja prema mišljenju mnogih modnih portala i kritičara najbliži je savršenstvu! Stil britanske advokatice za ljudska prava prvenstveno krasi smela odevna kombinatorika i bar po jedan efektni detalj koji apsolutno osvaja celokupni izgled! 

Prilikom posete njujorškoj pravnoj školi Columbia Law School, Amal Clooney je iskoristila ovu modnu formulu i svojim prisustvom impresionirala sve prisutne! Britanka, libanskog porekla se za bitan sastanak opredelila za jednostavnu crnu majicu kratkih rukava i belu Emilia Wickstead suknju "A" kroja, midi dužine sa dugmićima na prednjem delu.  

Stilsko jedinstvo Amal je nastavila sa Jimmy Choo poluzatvorenim crnim, lakovnim cipelama na blok štiklu i Diorovom oversize torbom. Ipak, provereni modni recept crno-belo-crno Clooney je uvela u skroz novu dimenziju i to zahvaljujući smaradnozelenim kožnim mantilom dizajnera Michaela Korsa. 

Efektan komad takođe pripada klasici, ali zahvaljujući fenomenalnoj boji, predstavlja funky kontrast monohromnoj celini koju je Amal izabrala za osnovu.

U slučaju supruge George Clooney, zelena boja mantila je imala i dvostruku ulogu - ne samo da je na pravi način prekršila kodeks poslovnog oblačenja, već se i  odlično slagala sa njenom dugom crnom kosom. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/