Pažnja za sve Instagramere koji redovno dele sadržaje sa svojim pratiocima!

Prošle godine, Harvard Business School objavio je rezultate studija koje su dokazale da uprkos verovanju da je neskromno hvalisanje odlična strategija samopromocije, ono se ne isplati.

Zapravo, ne postoji ništa gore od loše maskiranog posta u kome se dele svoje privatne informacije, iz potrebe da se život prikaže savršenijim i lepšim nego što on zapravo jeste.

(Da li je Instagram još uvek zabavan kao što je bio?)

Dakle, kada je reč o postavljanju informacija na Instagramu, postoje trikovi za dobro i promišljeno predstavljanje na ovoj društvenoj mreži, a da ne izgledate kao egoisti ili foliranti. 

Predstavljamo vam 7 najboljih načina da se predstavite na Instagramu!

1. Ne trudite se da smislite "pametan" naziv

Kada napišete da ste previše zauzeti da uvučete luksuzne Frette posteljinu (što se vidi na fotografiji) mnogi pratioci će shvatiti da je to vaš način da se našalite ili možda pohvalite. Zapitajte se da li je to skromno hvalisanje izašlo na površinu?

Razmislite da ukinite pisanje naslova ispod fotografije, u kome dajete opširne informacije. Takođe, trebalo bi da povedete računa o postavljanju emotikana ukoliko želite da vaš feed ne izgleda prenatrpano i pomalo neozbiljno.

2. Smanjite upotrebu hashtagova

Ili još bolje- odbacite upotrebu hashtagova u potpunosti. U ovom trenutku, višegodišnji favorit u svetu hashtagova #blessed sada izaziva veću ljutnju nego poštovanje, te bi trebalo odmah da ode u zaborav. 

3. Fokusirajte se na detalje

Umesto snimanja čitave prostorije koja treba da demonstrira vaš izuzetno dobar način života, kameru bi trebalo da usredsredite na zanimljive detalje. Krupni plan vaše table sa motivacionim porukama, divno garniranog obroka ili ugla koji otkriva vaše omiljene biljke bi bio odličan izbor, kao mali pogled na vaš način života i estetiku kojom se vodite, a ne samo puko plasiranje vaših dragocenosti i vrednosti u životu. 

4. Budite opušteni

Može biti veoma neugodno (i frustrirajuće!) da pokazujete stilizovan prostor na kome ste radili satima...Pogotovo ako ispod fotografije sledi opis, koji nas asocira na (ne)skromno hvalisanje.... Na primer, to bi zvučalo ovako:  Toliko posla treba da uradim pre večerašnje žurke! (emotikon sa nervoznom facom). To nikako ne radite!

5. Nemojte označavati sebe na fotografiji ili koristiti oznaku lokacije

Možda vas ovaj savet začuđuje s obzirom da se društveni mediji zasnivaju na nekoj vrsti samopromocije. Ipak, na Instagramu to ne bi trebalo da radite, osim ako ne razvijate posao ili ne promovišete brend. Ako postavite fotografiju mećave koja se vidi kroz prozor Pierre Freyfabrike za proizvodnju tkanina, nemojte označavati adresu Park Avenue, sebe ili pisati: "Ludim u ovoj oluji (uplakan emotikon)!" Možda promovišete sebe, ali isto tako vaš brend ponizno hvališete. 

6. Ne koristite kućne ljubimce kao način da sakrijete hvalisanje

Svako voli da vidi fotografiju slatke mačke ili psa na društvenim mrežama, ali ne koristite životinje u pokušaju da sakrijete  hvalisanje. Samo zato što vaš pas izgleda preslatko u svom dvorištu, koje podseća na vrt neke vile ili je smešten u ogromnom, luksuznom krevetu ne znači da javnost ne može da uoči šta vi zapravo pokušavate da pokažete!

7. Ako želite da se pohvalite, to radite na pravi način

Da li ste upravo sredili svoju kuću za večeru i to izgleda neverovatno? Da li ste uzbuđeni zbog prelepog antikviteta koji ste upravo kupili na buvljaku? Samo napred i podelite to sa pratiocima! Jednostavno, bolje da jasno prikažete svoju sreću i zadovoljstvo, a ne da lažno hvališete. Iskrenost je uvek na ceni!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija