Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život i ljubav

#allwomanproject: Projekat koji promoviše pozitivnu i REALNU sliku o ženskom telu

Autor nikolina
Autor nikolina

Modeli Clementine Desseaux i Charli Howard su postale sinonim za pokret o pozitivnoj slici tela, rušeći svuda barijere u kampanjama o modi i lepoti. Sada nam ove žene daju još više inspiracije sa nedavno lansiranim projektom - All ...

Izvor: Foto: Instagram / allwomanproject

Nova body positive kampanja u potpunosti nas je oduševila jer prikazuje manekenke i modele svih konfekcijskih veličina i to bez imalo fotošopa.

Nakon što je britanska manekenka Charlie Horward odbijena u jednoj modnoj agenciji s razlogom da je predebela odlučila je da sa plus size modelom Clementine Desseaux pokrene projekat pod nazivom "All woman project".

Naime, kampanjom žele u fokus javnosti da stave problem nedostatka različitosti u svetu modne industrije i da pokažu kako su žene lepe bez obzira na veličinu i to bez fotošopa.

Za snimanje kampanje angažovale su još osam modela različitih konfekcijskih veličina, uključujući i poznati plus size model Iskru Lorens koja se još mnogo pre žestoko borila protiv predrasuda izazvanih telesnom težinom.

Žene u kampanji su fotografisane bez imalo retuširanja i Karol se nada kako će kampanja barem nekome iz sveta modne industrije dati povod za razmišljanje.

Modeli Clementine Desseaux i Charli Howard su postale sinonim za pokret o pozitivnoj slici tela, rušeći svuda barijere u kampanjama o modi i lepoti. Sada nam ove žene daju još više inspiracije sa nedavno lansiranim projektom - All Woman Project!
Izvor: Youtube

Devojke kažu kako žele da se zaustavi tortura koju prolaze mlade devojke kada im se nameće da moraju biti bele, mršave ili visoke. Žele da svi prihvate sebe onakvi kakvi jesu.

Charlie je priznala da se sama godinama borila s nesigurnošću u svoje telo jer je verovala da nije dovoljno mršava. Tek nakon snimanja kampanje shvatila je da svi imamo svoje male nepravilnosti koje se na modnim fotografijama ne vide jer su urađene u fotošopu, a kada bi sve fotografije bile bez fotošopa, mlade devojke bi shvatile da su njihova tela zapravo savršena.

Devojke iz kampanje odevene su u odeću koju su napravile samo žene i svi koji su sarađivali na kampanji su bile isključivo žene, od fotografkinja do video montažerki.

Charli i Clementine nakon snimanja kampanje neće prestati s projektom i žele ga proširiti, te će u idućim kampanjama pokušati da angažuju poslovne žene, glumice, pevačice i sportistkinje.

Apsolutno podržavamo ovu inicijativu i nadamo se da će devojke sa svojom kampanjom uspeti da postignu barem nešto jer znamo da su pomaci u tim vodama jako teški.

Priredila: Nikolina Janković

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Najnovije

Najpopularnije

Lepota

Moda