Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život i ljubav

Horoskop za vreme vladavine STRELCA: Lavove čekaju turbulentni ljubavni odnosi, a Vage uspeh na poslu

Autor Ana Dodig
Autor Ana Dodig

U nastavku saznajte šta vam predviđaju zvezde na polju posla, zdravlja i ljubavi, u periodu vladavine horoskopskog znaka Strelca od 23. novembra do 21. decembra...

Izvor: Foto: Profimedia

Ovan

Posao

Mars, vladar vašeg znaka, odnedavno u Vodoliji, u dobrom aspektu sa Jupiterom iz Vage, nagoveštava povoljna dešavanja i novine u vašem profesionalnom životu. Period je povoljan za uvođenje inovativnih tehnologija i nove projekte koji imaju veze sa produkcijom, distribucijom i posredništvom, komunikacijom i putovanjima. Uspeh zavisi od detaljne analize, dobre procene situacije, kao i od svakodnevnog i upornog angažovanja, čime god da se bavite. Što se finansija tiče, izbegavajte zaduživanja i ne uzimajte kredite ili pozajmice ako to nije neophodno, jer nije sigurno da ćete uspeti da sve to vratite na vreme. Mlad Mesec od 30. novembra, uz stelijum u Strelcu i sekstil sa Marsom budi u vama želju za promenama i podstiče vas da menjate ono što vam ne odgovara. Obratite pažnju na razne priče i ogovaranja kako vam to ne bi prouzrokovalo problem sa nadređenima. Pazite na rokove i potrudite se da sve poslove završite na vreme. Od 7. decembra, moguće komplikacije zbog loših procena.

Ljubav

Tranzit Meseca kroz sedmo polje i znak Vage od 23. novembra naglašava vašu potrebu za sređivanjem emotivnog života. Budući da tu obitava Jupiter na duže staze, prolazak svake planete može da ima pozitivne efekte na rešavanje emotivnih pitanja. Tokom navedenog tranzita, slobodni pripadnici znaka mogli bi da dožive nezaboravnu ljubavnu romansu sa osobama koje imaju veze sa inostranstvom. Iskoristite maksimalno trenzit Venere, vladara vašeg polja partnerstva, i Marsa, kroz znak Vodolije za uspostavljanje novih kontakata i dogovore. Ne zapostavljajte prijatelje, družite se sa kolegama, iskoristite svaku priliku za izlazak. Ako ste nedavno prekinuli vezu do koje vam je stalo i kajete se zbog toga, pokušajte da se pomirite do 1. decembra, jer su vam zvezde naročito naklonjene u tom periodu. Pod uslovom da ste uvideli svoje greške i prihvatili partnerove mane, moguće je da vaša veza doživi pravi preporod.

Zdravlje

Iscrpljeni ste, pa vam je sada neophodan oporavak. Konstantno emotivno nezadovoljstvo i permanentni stres negativno utiču na vaše zdravstveno stanje. Mogući problemi sa stomakom, povišenim pritiskom i nesanicom.

Bik

Posao

Budući da vladar vaše karijere i uspeha Saturn do 7. decembra ne pravi nikakve aspekte sa Venerom, uslovi za poboljšanja na poslu menjaju se bez nekih jasnih pravila, zbog čega je neophodno da budete vrlo fleksibilni i spremni za sve vidove promena. Ukoliko dobijete novu poslovnu ponudu, prihvatite je, čak i ako niste sigurni da je to najbolje rešenje za vas. Bićete primorani da usput učite ali korist će biti dvostruka. Dobićete neophodna sredstva i steći ćete iskustvo koje možda nikada ne biste imali da ovo što vam se nudi niste prihvatili. Nakon 7. decembra sledi delimična stabilizacija, ali su i dalje sve karte otvorene jer se Venera nalazi u Vodoliji, uz nepredvidivog i naglog Marsa. Zahvaljujući povoljnim aspektima sa Jupiterom i Saturnom, biće dobrih poslovnih mogućnosti, pa će se mnogi Bikovi zaposliti uz podršku osoba na položaju. Ovaj period je naročito naklonjen onima koji se bave spoljnom trgovinom, ugostiteljstvom ili zabavom. Bolje će prolaziti oni sa višim obrazovanjem ali nema prepreka ni za ostale ako su aktivni.

Ljubav

Mars, vladar polja partnerstva, i Venera, vaš vladar znaka, do 7. decembra biće u položaju "netrpeljivosti", što znači da su mogući problemi u komunikaciji sa voljenom osobom. Partner će biti svadljiv, hirovit i nepromišljen. Možda pomislite da je tvrdoglav i sebičan, ali isto moglo bi da važi i za vas. Obuzdajte strasti i pazite šta govorite u naletu besa, jer su reči ponekad ubojitije od oružja. Ukoliko imate paralelnu vezu, pazite šta radite, jer postoji opasnost da se sve otkrije. Posebno je rizičan period od 2. do 7. decembra, kada Merkur pređe u znak Jarca, u kome će Venera biti narednih pet dana. U navedenom periodu vodite računa o komunikaciji, pazite da neka poruka ne ode na pogrešan broj ili adresu. Od 7. decembra, tenzije su i dalje naglašene, ali moguće je da se problemi reše na pozitivan način. Dvoumite se da li da započnete vezu sa osobom koju već poznajete.

Zdravlje

Zbog pojačane nervoze i nepažnje, povećana je mogućnost povređivanja. Problem sa urinarnim traktom je povezan sa bakterijskom infekcijom. Proverite dioptriju. Promenite način ishrane i unosite dovoljno tečnosti.

Blizanci

Posao

Period do 2. decembra protiče u znaku povećane aktivnosti, ali i neočekivanih turbulencija u poslovnom okruženju. Ponude za novi angažman dolaziće kako od novih tako i od starih saradnika, ali će ove druge biti povoljnije. Moguć prekid saradnje sa saradnicima sa kojima ne uspevate da nađete zajednički jezik. Dosadilo vam je da stalno ispravljate tuđe greške, naročito ako radite u većim organizacijama. Preduzeli ste korake za promenu posla i ponudili nove projekte, ali neko iz vaše prošlosti sprečava da vaše ideje bude realizovane. Od 7. decembra, Marsu koji je u vašem polju inostranstva, pridružuje se i Venera, što znači da je moguće da svoje poslovne ideje plasirate kroz saradnju sa strancima. Naglašena je mogućnost da karijeru nastavite u inostranstvu, ili da podršku dobijete od osoba koje su u inostranstvu. Očekujete da vam se vrate neki dugovi, ali vas dužnici izbegavaju pa morate da budete strpljivi. Biće vam potrebno više slobodnog vremena da završite ono što ste i naumili. Radićete uporedo više poslova, što će vas dosta iscrpeti.

Ljubav

Nezadovoljni ste trenutnim odnosom, ali hteli vi to ili ne, moraćete da se pomirite sa tim sve dok Saturn boravi u vašem polju partnerstva, a to će potrajati. Ipak, mlad Mesec, 30. novembra u Strelcu, pada upravo u to polje i ukazuje na neke novine koje će se dogoditi uprkos Saturnovoj restriktivnosti. Iskoristite taj aspekt da okončate nešto što već duže vreme ide silaznom putanjom po svim osnovama, ali i da započnete novi ciklus u emotivnom i partnerskom životu. Oni koji su slobodni, već dugo imaju osećaj da se vrte u začaranom krugu, što i jeste posledica boravka Saturna u nekom znaku, ali od ovog mladog Meseca možete očekivati da barem nakratko izađete iz toga i osetite neke nove emocije. Zahvaljujući novim dešavanjima uspećete da lakše ostvarite neke važne ciljeve. Zauzeti pripadnici znaka trebalo bi da se uzdrže od flerta i testiranja svojih zavodničkih sposobnosti ako ne žele da se nađu u centru skandala. U ovom periodu, najbolje je biti uzdržan.

Zdravlje

Nikako ne uspevate da se naspavate ili vas muči nesanica. Mogući povremni problemi sa glavoboljom i krvnim pritiskom. Stomačne tegobe su prolaznog karaktera.

Rak

Posao

Tranzit Venere kroz sedmo polje, što se posla tiče, ukazuje da vas neko iz okoline na fin način zloupotrebljava zatrpavajući vas poslom. Moguće je da ćete zbog vanrednih okolnosti ili odsustva kolega morati da preuzmete i tuđe poslove. Tek posle 7. decembra, kada Venera pređe u Vodoliju, dolazi do olakšanja situacije zahvaljujući pomoći novih saradnika. Od kraja novembra, uspećete da se izborite za novac koji je trebalo odavno da vam pristigne. Ulazak Merkura u sedmo polje, 2. decembra, ukazuje da ste na nekoj vrsti provere i da neko pomno prati vaš rad. Budite oprezni u komunikaciji sa saradnicima i izbegavajte konflikte kako ne biste ugrozili svoju poziciju. Ukoliko vaš posao ima veze sa finansijama, direktno ili posredno, vodite računa o manjkovima, ili o tome da neko iz okruženja svoje propuste ne pokuša da svali na vas. Generalno Mars u Vodoliji, u vašem osmom polju, ukazuje na odliv novca i nepredviđene troškove, zbog čega je neophodna velika opreznost. Ukoliko imate privatni posao izbegavajte zajmove, a od 17. decembra vodite računa šta potpisujete.

Ljubav

Venera u sedmom polju naglašava vašu potrebu za ispoljavanjem emocija, ali i potrebu partnera za većom bliskošću i pažnjom. Tokom ovog perioda biće naglašena potreba za izlascima, opuštanjem i zabavom. Ukoliko idete na poslovni put, očekujte da ćete i na raznim destinacijama privlačiti pažnju suprotnog pola. Postoji mogućnost da uđete u tajnu vezu sa partnerom koji je zauzet, ali zbog obilja novih mogućnosti, to vas neće dugo držati. Od 2. decembra Veneri se nakratko pridružuje Merkur, a nakon njenog izlaska iz vašeg sedmog polja, 7. decembra, planeta razuma potpuno će ovladati poljem emotivnih i partnerskih odnosa. Merkur previše analizira i kalkuliše, ali bez rezultata. Često navodi na pogrešan put i neadekvatan pristup osobi koja vas privlači. Nakon 12. decembra moguće je da vaše emocije uzburka neka osoba iz prošlosti sa kojom ste se odavno razišli. Ako ne želite da sebi komplikujete život, radije odolite iskušenju.

Zdravlje

U prvoj polovini meseca bićete skloni povredama zbog velike rasejanosti i nepažnje. Moguće učestale glavobolje, mučnina ili nesanica. Proverite krvnu sliku. Ojačajte imunitet.

Lav

Posao

Mars u sedmom polju otežava komunikaciju sa kolegama u prvoj polovini perioda, pa se često obična razmena mišljenja pretvori u sukob ili incident. Iako povoljni aspekti superiornih planeta, Jupitera i Saturna ka znaku Lava, jasno ukazuju da ste u svemu u pravu, čini se da je nastup ponekad bitniji od argumenata. Budite manje arogantni prilikom iznošenja svojih stavova ako želite da anulirate napade onih koji nemaju argumente. Od 7. decembra, Venera ulazi u znak Vodolije i donosi preokret u vidu novih mogućnosti za proširivanje saradnje čak i sa onima sa kojima ste ranije imali nesuglasice. Vodite računa o svim novčanim transakcijama i ne zalećite se u nove poduhvate pre nego što dobro proučite sve detalje. Neki pripadnici znaka mogu iznenada da se suoče sa problemima zbog sukoba sa saradnicima ili prekida ugovora. Ovaj period nosi malo više tenzije pa će se poslovi uglavnom odvijati sa zakašnjenjem. Pažljivo slušajte šta vam drugi govore, jer se može desiti da previdite neku vaznu informaciju.

Ljubav

Ako planirate da uskoro svijete bračno gnezdo, sačekajte još malo, jer vam trenutno zvezde nisu naklonjene. Stvari se mogu oteti kontroli, jer Mars i Venera u sedmom polju donose konfuziju, ali i sklonost euforičnom ponašanju, nestabilnost odnosa, reagovanja na prvu loptu, paralelne veze i slično. Oni koji su već u braku, u narednom periodu biće na velikom ljubavnom iskušenju koje bi moglo da naruši kvalitet i trajnost odnosa. Moguće su tajne romanse i kratke avanture. Za one koji su slobodni, postoji mogućnost nove veze sa osobom iz poslovnog okruženja ili preko šireg kruga prijatelja. Biće i nekih novih poznanstava preko posrednih ili prijateljskih kontakata. Možda ćete razmišljati o nekoj osobi iz prošlosti, ili čak obnoviti vezu, ali to vas neće dugo držati. Sve će se ipak završiti na flertu.

Zdravlje

Osetljivost grla i sinusa zbog infekcija. Mogući manji problemi sa kičmom. Vodite računa da ne istegnete ligament na ruci ili nozi.

Devica

Posao

Period počinje konjunkcijom Merkura, vašeg vladara, sa Saturnom, u znaku strelca, što je upozerenje na moguće slabosti i probleme. Pozitivan stav vam može pomoći da prevaziđete fizičku slabost ili loše zdravstveno stanje. Potrebno je da se koncentrišete na svoje potrebe i uskladite sve svoje aktivnosti, počev od dnevnih rutinskih obaveza i dugoročnih ciljeva. Ne bi trebalo da se previše opterećujete, ali potrudite se da vaše zalaganje ide u pravcu generalnog poboljšanja. Što se dnevnih obaveza tiče, organizujte se tako da budete što efikasniji, pa najpre rešite problematične situacije koje vas ometaju u radu i napredovanju. Lako se može desiti da se osećate teško i da imate previše obaveza, da ne znate šta pre da uradite. I da jednostavno pobegnete u sanjaranje, a na kraju dana se posvađate sa svima jer ništa niste završili. Od 2. decembra, kada Merkur promeni znak, stvari se popravljaju, ali ne u punoj meri. Nezaposleni će biti u prilici da se zaposle.

Ljubav

Slaba pozicija Merkura do 2. decembra ukazuje da zbog umora na poslu nemate vremena za privatna zadovoljstva. Biće prilika za virtuelna poznanstva ali bez realne šanse da se pretvore u nešto više. Tek kada Merkur promeni znak i uđe u vama trigonski znak Jarca, počinju prava, lepa dešavanja. Moguće je poznanstvo na putu ili romansa sa nekim ko ima istu profesiju ili hobi. Oni koji su u vezi, trebalo bi da izbegavaju rasprave i bitne teme tokom prve polovine perioda. Rasprava ili sukob sa partnerom neće doneti ništa dobro. Ne pomaže ni ispravljanje grešaka iz prethodnog perioda, jer nakon promene znaka, Merkur donosi sasvim nove uslove. Slobodni pripadnici znaka imaju neobičnu mogućnost da u narednom periodu po dva puta prolaze iste situacije, sa graničnim terminom oko 12. decembra, u zavisnosti od karakteristika natalnog horoskopa.

Zdravlje

Mogući problemi sa cirkulacijom, zglobovima i povremenim aritmijama. Čuvajte se povrede ramena, a takođe bi trebalo da obratite pažnju i na stomačne tegobe.

Na sledećoj strani pogledajte horoskop za Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribu...

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity