Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop za vreme vladavine LAVA: Šta nas čeka do 22. avgusta 2017?

Mesečni za avgust je tu! Pročitajte šta su vam zvezde zapisale u mesecu kom vlada temperamentan LAV!

  Izvor: Foto: Profimedia

Ovan

Posao

Mars, vladar znaka zajedno sa Suncem na samom početku Lava, u petom polju naglašava vašu energičnost koja dolazi do izražaja u skoro svim delatnostima ali i o napetosti koja prati svaku promenu. Venera menja znak 1. avgusta, ulazi u Raka i aktivira osu četvrtog i desetog polja što ukazuje na vašu potrebu da osim porodičnih, konačno sredite i odnose na poslu. Vladar polja karijere, Saturn, zbog svoje retrogradnosti označava dogovore koji imaju tendenciju da kratko traju, pa je potreban dodatni napor kako biste među novim mogućnostima prepoznali poslovne aranžmane koji su dugotrajniji. Budući da je u sekstilu sa Jupiterom koji već godinu dana boravi u vašem sedmom polju, ukazuje da je oprez i dalje neophodan. Ulaskom Merkura u Devicu 26. jula, mnogo dogovorenog se neće ispoštovati. Vreme je za reviziju svih dogovora i planova.

Ljubav

Prelazak Venere iz znaka Blizanaca u znak Raka 1. avgusta, dodatno komplikuje vaš emotivni život i najavljuje dešavanja koja će dati novu dimenziju ljubavnim dešavanjima u narednom periodu. Imajući u vidu da je Venera dispozitor Jupitera koji je u vašem sedmom polju, mnoge stvari će se razrešavati kroz konflikt, jer su ove dve planete u kvadratu. Stoga, ne bežite od suočavanja sa kritičnim detaljima i ne gurajte pod tepih sve ono što vas čini nezadovoljnim, već naprotiv što pre pretresite situaciju kako biste došli do rešenja. Slobodni pripadnici znaka u prilici su da upoznaju osobu kakvu priželjkuju ali je verovatnije da taj "neko" biti zauzet nego slobodan. To praktično znači da ćete na putu do sreće proći kroz razna iskušenja, što će vam pomoći da preispitate svoje stavove i donesete pravu odluku.

Zdravlje

Zdravlje je solidno, ali povedite računa o ishrani i ne zanemarujte stomačne tegobe. Posebno obratite pažnju na jetru, žuč, pankreas.

Bik

Posao

Venera, vladar znaka, od 1. avgusta ulazi u znak Raka, pa aspektima koje pravi sa Jupiterom ukazuje na dešavanja vezana za posao i promene koje vas usmeravaju na nove poslovne izazove, prevashodno vezane za inostranstvo. Neke ponude će biti vezane i za promenu mesta boravka, odnosno privremeni poslovni boravak ili stažiranje van mesta stalnog boravka. U krajnjem slučaju, ne mora doći do promene poslovnog usmerenja, već do promena unutar kompanije u kojoj ste trenutno zaposleni. Preporuka je da krenete u susret događajima, odnosno da bez dvoumljenja prihvatite promene. Nije vreme za kockanje poslom, a odbijanje promena nekad upravo to znači, već je vreme prilagođavanja. Takođe, Mars i Sunce kroz četvrto polje ukazuju da je svaki dopunski posao dobra alternativa koja bi mogla da preraste u porodičnu delatnost. Nezaposleni će, takođe, imati više prilike da sami pokrenu svoj biznis, nego da na neki drugi način dođu do posla.

Ljubav

Mars u konjunkciji sa Suncem nagoveštava napetost u vezi jer kao vladar sedmog polja u ovakvom odnosu ukazuje na borbu za autoritet, ali i na želju za nadmetanjem u samoj vezi, te mogućnost sukoba i prekida. U vezu se meša i neka treća osoba, ili neko ko ima izvestan autoritet. Ali, umesto da smiri strasti, ta osoba će dodatno raspaliti vatru. Ceo period je vrlo napet i ne bi bilo dobro da potežete stare teme, stara pitanja koja su već ranije dovodila do suštinskih nesuglasica. Slobodni pripadnici znaka se nalaze pred vezom koja više asocira na avanturu nego na pravu vezu. U pitanju je zauzeta osoba koja je već bila prisutna u vašem životu, ali se odnos nije ostvario. Sadašnji povratak znak je dalje emotivne nestabilnosti.

Zdravlje

Povedite računa o povredama ekstremiteta, ukleštenjima kičme, povredama zglobova ili hroničnim problemima.

Blizanci

Posao

Vladajuća planeta Merkur, u trigonu sa Saturnom uvećava šanse za uspešnu realizaciju svih planova, čak i onih koje je bilo teško ostvariti, ali ta povoljnost traje samo do 26. jula, kada Merkur prelazi u znak Device. Potrebno je ubrzati sve stvari i završiti važne poslove tokom navedenog perioda. Ako nije moguće da sve privedete kraju u tih nedelju dana, biće dovoljno da barem započnete taj posao, jer ulazak Merkura u znak Device ukazuje na povoljan završetak. Sredinom avgusta Merkur se okreće retrogradno, pa je najbolji savet za taj period da se odlože sva rešenja za mesec dana i da se ne ulazi u dalju "kombinatoriku" vezanu za trenutne poslove. Sa druge strane, Venera koja još nekoliko dana boravi u Blizancima, a potom prelazi u znak Raka, inače vaše drugo polje ukazuje na finansijske povoljnosti i mogućnost da se novac koji ste uložili u neki biznis, sada povrati uz optimalnu zaradu. Vodite računa o rokovima.

Ljubav

Sedmo polje i dalje je pod uticajem Saturna, koji će se tokom ovog perioda naći u opoziciji sa Venerom, a takav aspekt upozorava da u vašoj ljubavnoj vezi ima svega osim emotivne stabilnosti. Nakon 1. avgusta izlaskom Venere iz Blizanaca stvari se polako smiruju, pa ćete lakše moći da sagledate celu situaciju i da osmislite sledeće poteze. Ukoliko dođe do "zahlađenja" u odnosima, neophodno je strpljenje, jer sa ulaskom Venere u znak Raka situacija se polako harmonizuje. Ipak, važno je napomenuti da je moguće da dođe i do prekida veze. Slobodni pripadnici znaka koji žele da započnu novu vezu, previše se opterećuju svojom ili partnerovom prošlošću što je najmanje bitno u predstojećim događajima.

Zdravlje

Alergije po koži ili neke druge reakcije znak su da treba ispitati stanje imuniteta organizma.

Rak

Posao

Stelijum Sunca, Marsa i Merkura u vašem drugom polju fokusira vaše misli i interesovanja na zaradu i nove poslovne projekte. Usredsređenost na novčana pitanja traje već duže i znak je da iz prošlosti vučete neke dugove ili nerešene situacije koje će isplivati nakon 10. avgusta kada Merkur uspori pred retrogradnost. Dobre vesti u vezi sa finansijama stižu i nakon Venerinog ulaska u Raka od 1. avgusta, pa saglasno simbolici koju ta promena nosi, teške i komplikovane stvari ostaju iza vas. Ukoliko na poslu ne možete da izbegnete promene, prihvatite ih, jer možete imati samo koristi. Potrudite se da na vreme ispunite preuzete obaveze i povedite računa da ne izgubite kontrolu nad situacijom. Pripadnici znaka koji se bave samostalnim poslom neka povedu računa o troškovima, kako rashodi ne bi umanjili ili potpuno "istopili" prihode.

Ljubav

Sa ulaskom Venere u vaše prvo polje rastu i prilike za nove ljubavne romanse. Tokom ovog perioda bićete magnetski privlačni za suprotan pol, pa nemojte da se iznenadite ako privučete pažnju i onih koji nisu po vašoj meri. Ipak, među mnogobrojnim ponudama uvek je moguće izabrati i nešto što vam godi. Uglavnom, bićete u centru pažnje, ali pazite da vas to ne zavede na stranputicu, jer će vaša neodoljivost biti naglašena samo dok Venera prolazi vaše prvo polje. Suštinski oni koji su u vezi biće u problemu, jer će prolazna "slava" ugrožavati kvalitet odnosa. Moguće je, takođe, da nehotice zanemarite voljenu osobu, što bi ona mogla da shvati pogrešno. Slobodnima je ovo pravo vreme da skrenu pažnju okoline na sebe i da privuku osobu koja ih zanima. Oni sa stabilnim horoskopom ulaze u ozbiljnu vezu, dok drugi imaju šansu da dožive nezaboravnu avanturu.

Zdravlje

Uglavnom dobro zdravlje, uz moguće recidive hroničnih problema. Pridržavajte se saveta lekara ili prepisane terapije kako biste izbegli komplikacije.

Lav

Posao

Period počinje stelijumom Sunca, Marsa i Merkura u vašem znaku, što podstiče sve vaše aktivnosti, kao i zainteresovanost poslodavaca da vas angažuju u novim poslovnim projektima. Povoljan je period za napredovanje na poslu kao i za nastup koji obezbeđuje uspeh na duge staze. Ovo se odnosi i na one koji žele da naprave svoj privatni posao. Sekstil sa Jupiterom u Vagi obezbeđuje stabilnost svih planova i uspeh poduhvata. Merkur vrlo brzo ulazi u polje finansija, pa od 26. jula počinje povoljan period za naplate sve do 13. avgusta kada treba uraditi reviziju svih planova i ispraviti propuste i greške napravljene u prethodnom periodu. Podrška okoline i poslovnih krugova je naglašena do 1. avgusta, dok Venera boravi u vašem jedanaestom polju. Stoga prionite na posao više nego na priču, pređite sa reči na dela i rezultati neće izostati. Iskoristite maksimalno ovaj period za napredovanje.

Ljubav

Venera u vašem dvanaestom polju počev od 1. avgusta podstiče slobodniji pristup ljubavnim vezama i pruža priliku da se upustite u vezu koja bi se najpre mogla okarakterisati kao avantura. Ovaj aspekt je povoljan samo za one koji su sami ili one koji traže dobar razlog ili izgovor za prekid aktuelne veze. Za sve ostale, ovakav izazov mogao bi lako da se pretvori u problem. Ako želite da izbegnete komplikacije, povedite računa o prioritetima i odlukama koje donosite tokom ovog perioda. Počev od 13. avgusta, kada Merkur krene retrogradno, budite oprezni u komunikaciji kako vaši mejlovi i poruke ne bi završili u pogrešnim rukama. Čini se da se sve urotilo protiv onih koji bi da se upuste u avanturu.

Zdravlje

Konstantna napetost na poslu i kod kuće remeti skladno funkcionisanje vašeg organizma. Pokušajte da se opustite i da ne podležete "lošim vestima".

Devica

Posao

Jupiter u vašem drugom polju ukazuje da je fokus na finansijama, dok stelijum u jedanaestoj kući, sve do 26. jula ukazuje na uspešnu i unosnu saradnju sa bliskim osobama. Uz to Merkur, vaš vladar, kreće tokom polovine avgusta retrogradno i vraća sve stare teme u središte vaše pažnje. To praktično znači da se aktiviraju stara pitanja koja su bila aktuelna na početku godine i potom prešla u drugi planu. Sada je vreme za obnovu starih projekata i revitalizaciju starih ideja. Kako je Merkur ujedno vladar i Device i Blizanaca koji su vama deseto polje, potrebno je rešiti sva pitanja vezana za status, počev od onih koja se tiču statusa na poslu do imovinske situacije. Neophodno je takođe da revidirate prethodne nepovoljne odluke. Trenutni boravak Venere u vašem polju karijere sve do 1. avgusta ukazuje na povoljnosti koje treba iskoristiti i na koje se treba pozivati kada Merkur postane retrogradan.

Ljubav

Trenutni trigon Venere i Jupitera, vašeg vladara polja partnerstva, ukazuje na delimično sređene odnose sa dosta potencijala za promenu i poboljšanje. Ipak, ulaskom Venere u znak Raka, od 1. avgusta, stvari se postepeno ubrzavaju i podižu tenziju, pa se očekuje veća dinamika u svom segmentima emotivnog i partnerskog života. Merkurovim usporavanjem i okretom u retrogradni hod, u drugoj nedelji avgusta, situacija se dodatno komplikuje između vas i partnera. Ukoliko ste sami, očekujte mnogobrojne udvarače ali i nesporazume. Bilo bi dobro da dobro razmislite šta zapravo želite i da se oslobodite svih starih veza koje se periodično pojavljuju, a koje samo komplikuju vaš emotivni život i ne donose povoljna rešenja. Polje ljubavi i strasti biće veoma dinamično tokom ovog perioda.

Zdravlje

Psihički ste preopterećeni, moguća nesanica i problemi sa cirkulacijom. Čuvajte se upalnih procesa i virusa.

Pogledajte na sledćoj stranici šta zvezde predlažu ostalim znacima u periodu do 21. avgusta:

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity