Postovi se posvećuju razbarušenom stilu Winone Ryder, bad boy vajbu Johnnyja Deppa, obećavajućem klincu Leonardu Di Capriju koji je tada harao Njujorkom kao mladi i perspektivni glumac, mladoj Drew Barrymore koja je većinu 90-ih provela s trakicama u kosi svlačeći košulje, prezgodnoj Liv Tyler i naravno kraljicama 90-ih godina - supermodelima.

Koliko je ta nostalgija jaka dokazuje i nedavno održana revija kuće Versace kada su pistom prošetale Carla, Cindy, Naomi, Claudia i Helena i u roku od sat vremena stvorile takvu pometnju na društvenim mrežama, ravnu onoj kakvu danas stvara Kim K. i cela njena svita sestara, rodbine i potomaka porodice Kardashian.

Jasno je da su ove devojke bile zvezde.

Veće zvezde od dizajnera čije su revije nosile, ali i većine glumica i pevačica koje su u to vreme bile aktealne. Svi su želeli da budu u njihovoj blizini. Da idu na žurke sa njima, vide ih u prolazu u nekom pariskom restoranu, a oni koji su uspeli da "smuvaju" neku od njih odmah su dobili epitet najvećeg srećnika na planeti.  

Kako to biva u svetu bogatih i slavnih, lepotice su uglavnom padale na bogate rok zvezde i glumce s kojima su redovno punile stranice tabloida, što im je samo dodatno povećavalo cenu angažmana i dalo na popularnosti. Koji su parovi bili najpoznatiji?

Kate Moss - Johnny Depp

Miljenici Instagrama i kultni par 90-ih godina ostaće zauvek zapamćeni po partyjima, stilu i svađama koje su za rezultat imale polupanu hotelsku sobu. Upoznali su se u jednom njujorškom baru na koncertu i otad su postali nerazdvojni. Veza koja je bila puna uspona i padova, natopljena alkoholom i drogama potrajala je četiri godine, dok Johnny nije odlučio da je kraj. Moss je kasnije priznala da je nakon prekida plakala punih godinu dana i da je bila potpuno izgubljena.

Stephanie Seymour - Axl Rose

Generacije su plakale na videospot pesme "November Rain", a venčanica koju je Seymour nosila u spotu bila je jedna od traženijih u američkim bridal salonima. Ovo je bila klasična priča rok zvezde i modela, takođe potpomognuta opijatima svih vrsta. Na njihovim svađama i tučama tabloidi su zaradili pravo bogatstvo. Seymour je pobegla od Rosea u naručje bogatog preduzetnika Petera Branta s kojim je i danas u braku.

Cindy Crawford - Richard Gere

Cindy je nedavno priznala da njen brak s Gereom nije uspeo jer je bila premlada. Naime, manekenka je tada imala 25 godina, a Gere 42. Iako su bili miljenici Holivuda i jedan od najprivlačnijih parova na crvenom tepihu, brak je okončan nakon četiri godine.

Helena Christensen - Michael Hutchence

Prezgodni pevač australijske grupe INXS i lepotica koja je očarala svet u spotu "Wicked Games" zajedno su bili u vezi četiri godine. Pre Helene, Michael je bio u dugogodišnjoj vezi s Kylie Minogue koju je, po pisanju medija, obožavao. Helena je u to vreme bila na vrhuncu slave, baš kao i on. Bili su česti gosti glamuroznih žurki širom sveta i česta meta paparazzija. Vezu je prekinuo Hutchence na iznenađenje svoje porodice, pogotovo oca koji je izjravio da je šokiran što ostavlja Helenu zbog britanske voditeljke Paule Yates.

Claudia Schiffer - David Copperfield

Lagerfieldova muza i poznati mađioničar bili su vereni punih šest godina. Veza je bila lišena skandala iako su bili prilično medijski izloženi. Upoznali su se na jednoj od njegovih predstava kada je David pozvao Claudiju da mu se pridruži na bini i asistira u izvođenju trika.

foto: Profimedia

Carla Bruni - Eric Clapton - Mick Jagger

Ovaj ljubavni trougao je skoro narušio odnose između Erica Claptona i Micka Jaggera. Naime 23-godišnja Bruni je izlazila već uveliko s Claptonom kada ju je primetio Jagger. Clapton je tada navodno zamolio Jaggera da se kloni njegove lepe manekenke jer je bio zaljubljen u nju. Jagger ga nije poslušao i on i Bruni su započeli strastvenu aferu. Da li smemo da napomenemo da je Jagger tada bio u braku s Jerry Hall?

Linda Evangelista - Kyle MacLachlan

Veza poznatog glumca i manekenke potrajala je punih šest godina. Glumac to doba opisuje kao najbolju zabavu njegovog života i otvaranje sasvim novog sveta koji nije poznavao pre nego je sreo Evangelistu. Ona je u to vreme bila predvodnica supermodela, prekrasna kameleonka koja je bila poznata po promenama frizura i boja kose i diva stavu. Svi se sećamo njene izjave da se ne diže iz kreveta ispod 10 000 dolara. Vezu su prekinuli jer su se udaljili, kazao je MacLachlan. Nije imao nameru da se ženi, a Linda se već prebacila na francuskog biznismena u čijem je naručju snimljena na jahti u Sen Tropeu.

Christy Turlington - Ed Burns

Pre Eda, Christy je tokom devedesetih imala kratku vezu sa holivudskih bad boy Christianom Slaterom koja je potrajala godinu dana. Za Eda Burnsa jedna od najlepših supermodela 90-ih se udala 2003. godine. Sa glumcem manekenka ima dvoje dece, ćerku Grace i sina Finn. Zanimljivo je da se Christina sestra udala za Edovog brata Brajana, sa kojim ima sina. 

izvor: Buro247.hr