Mnogo toga implementirano je danas u vaš pametan telefon, a reč je o stvarima koje smo ne tako davno imali u fizičkom obliku...

Pojavom pametnih telefona toliko toga se promenilo. I dok će neki isticati kako su im tako mnoge stvari olakšane, posebno kada je u pitanju njihova svakodnevica, drugi će nostalgično i ispod glasa reći kako im nedostaju ona neke stara vremena, jer smo se pojavom novih tehnologija otuđili i "otupavili". 

No, prigrlili mi to ili ne, pružali otpor ili ne, činjenica je da ćemo u jednom trenutku ipak morati da se prilagodimo situaciji ili ćemo se naći na "margini" na kojoj se nalaze oni koje je "vreme pregazilo" i pritom ćemo se osećati izolovano.

Tako nam je pametni telefon danas postao produžetak ruke i u njemu nam je bukvalno čitav život, pa u situaciji u kojoj recimo gubimo telefon ili nam on bude ukraden, osećamo se kao da nem je netko "oduzeo život" (karikiramo svakako, ali razumete što pisac želi reći). 

Podstaknuti time odlučili smo da istražimo koje je to sve dosadašnje fizičke stvari, koje smo do nedavno posedovali (ili možda još posedujemo) u potpunosti zamenio pametni telefon, a našli smo ih preko čak 20!

1. Fotoaparat

2. Video kamera

3. Radio

4. iPod i mp3 playeri

5. eBook 

6. Diktafon

7. GPS

8. Baterijska lampa

9. Libela

10. Skener

11. Kompas

12. Igračka konzola

13. Čitač (kreditnih) bankovnih kartica

14. Klasičan telefon

15. Sat

16. Kalendar

17. Notes

18. Novine

19. Foto-album

20. Adresar

21. Društvene igrice

22. Iskustvo gledanja filmova

Izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/