Na njenom Instagramu, svi zaljubljenici u nagraciozniji oblik igre imaju priliku da vide backstage fotografije iz baletskih sala širom planete, njene kostime i make-up, off duty look ali i probne snimke na kojima se vidi kako talentovana 19-godišnjakinja podseća na veliku Anu Pavlovu, vrhunsku primabalerinu klasičnog baleta.

Za američki Elle Stanislava je pričala o baletu i počecima...

"Počela sam sa časovima baleta kada sam imala samo dve i po godine. Pridružila sam se baletskoj kompaniji Bolshoi Theatera ove godine, ali sam već nekoliko puta plesala sa Bolshoi, kao student njihove akademije Bolshoi Ballet Academy. Moj dan počinje u devet sa prvom jutarnjom kafom. Zatim sam na časovima baleta, nakon čega radimo probne koreografije kao tim, a zatim koreografije za soliste. Uveče se desi da imamo dodatne probne časove ili nastup, ali ako sam slobodna onda se trudim da svo svoje slobodno vreme provedem sa prijateljima. Odemo u bar ili bioskop, ili prost veče provedem u nekom spa centru. Sauna, bazen ili masaža jako su bitni za odmaranje mišića koji trpe dosta prilikom vežbanja."

Mlada balerina kojoj mnogi predviđaju svetsku slavu, nema fiksno vreme koliko provodi na baletskim časovima. Nekad je to tri sata, nekad deset, ali zato je šest dana u nedelji. Pritom Stanislava praktikuje da vežba i van teatra, sama ne bi li svoju tehniku dovela do perfekcije. 

"Od silnih vežbanja ne stignem da imam uobičajne obroke. Pre vežbanja uglavnomm popijem kafu ili čaj sa šećerom, i doručkujem sendvič ili pojedem neku čokoladicu. Uveče nakon časova, kada se vratim kući, volim da pojedem nešto konkretno tako da mi je večera najbitniji obrok tokom dana."

Na pitanje šta joj je najteže u poslu balerine, Stanislava odgovara:"Slušati svoje telo, ne mučiti ga! Kada ne možete da izvedete neku figuru graciozno i perfektno kako ste zamislili, jer vas vaše telo ne sluša i fizički vam je teško da se fokusirate, bitno je ostati priseban i ne stresirati sebe, niti sopstveno telo. Moje telo je moj instrument, i moram brižno da se ophodim prema njemu. Ne smem da ga mučim, guram iznad granica. Zato se trudim da što češće idem na masaže, plivam, posećujem saunu ne bi li svoje telo odmorila od presinga."  

Pogedajte na sledećoj stranici još nekoliko slika sa Stanislavinog Instagrama:

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/