Uran, planeta više sile, sredinom maja, posle 84 godine ušao je u Bika, zbog čega će predstavnici ovog znaka najviše osetiti njegov uticaj, ali isto tako i Lavovi, Škorpije i Vodolije. 

To se, pre svega, odnosi na rođene u prvoj i trećoj dekadi znaka, budući da Uran obrazuje konjunkciju sa njihovim Suncem, zbog čega ove znakove očekuje mogućnost iznenadne selidbe, promene mesta boravka, prebivališta, promena posla ili radnog mesta, iznenadna putovanja zbog dužeg ili kraćeg boravka u inostranstvu...

Ova planeta boraviće šest meseci u drugom zodijačkom znaku, preciznije, na prvom i drugom stepenu Bika, da bi se početkom novembra vratila u Ovna u kome ostaje do marta iduće godine, kada definitivno ulazi u Bika u kome ostaje narednih sedam godina. 

Mada uticaj Urana u Biku nije naglašen, jer je to znak njegovog pada, aspekti koje obrazuje sa tranzitnim Marsom u Vodoliji, do 8. oktobra, itekako će uticati ne samo na događaje na globalnom planu, već i na živote svih zodijačkih znakova.

Uran simbolizuje nagle i nepredvidive događaje, odnosno, situacije koje teško možemo da kontrolišemo, zbog čega fiksni znaci mogu da dožive tranzit Urana i kao svojevrstan stres, bilo da se radi o situacijama na poslovnom ikli dešavanjima na emotivnom planu.

Pošto je Uran vladalac Vodolije, preko koje prelazi Mars (akcija, sukobi), to će naredna četiri meseca najviše osetiti predstavnici ovog znaka koji će biti nervozni, pod velikom tenzijom i pritiskom, zbog čega će trpeti njihov nervni sistem.

Iako će se Mars „šetati" između znaka Vodolije i znaka Jarca (u kojima je njegov uticaj jako naglašen), on će sve vreme obrazovati napet aspekt (kvadrat) sa Uranom, što na globalnom planu može da donese prirodne katastrofe, zemljotrese, elementarne nepogode. Istovremeno, kvadrat između planeta agresije i iznenađenja, Marsa i Urana, naglašava potrebu za slobodom, što može da izazove revolucije i prevrate, naročito u zemljama u kojima dominiraju ravnice.

Bik simbolizuje plodnu zemlju, njive i oranice, a Uran višu silu, što najavljuje mogućnost sukoba između rođaka u vezi sa podelom imovine, kao i stambenih pitanja.

Budući da Uran upravlja i avijacijom, medijima, društvenim mrežama, internetom, novim tehnologijama, nije teško zaključiti koliko ovakav aspekt može da zakomplikuje ili oteža rad u ovim oblastima. Mnoge afere izbiće u prvi plan, privlačeći medijsku pažnju, a pošto je Uran i planeta pronalazaka i genija, moguća su i neka nova naučna otkrića.

Bik je simbol finansija, a Uran neočekivanih situacija, zbog čega bi narednih šest meseci trebalo izbegavati rizična finansijska ulaganja, podizanje kredita, kao i nepotrebne troškove.

Na našem telu, Uran je "odgovoran" za centralni nervni sistem, glavu, listove, nožne članke, na koje bi zbog uticaja Marsa iz Vodolije, trebalo obratiti više pažnje narednih meseci. To se posebno odnosi na profesionalne sportiste kao i one koji se aktivno bave različitim sportskim aktivnostima, pre svega, košarkom.

Pročitajte na sledećoj stranici šta će ovaj aspekt značiti za svaki horoskopski znak:

PageBreak

Prelazak Urana preko druge astrološke kuće Ovnova, predstavnicima ovog znaka donosi promene na poslovnom planu, moguće i promenu radnog mesta. Kvadrat sa njihovim vladaocem Uranom u 11. astrološkoj kući, upozorava Ovnove da obrate pažnju, kako ne bi pokvarili odnose sa prijateljima, a one koji rade u medijima, da se čuvaju skandala. Oni čije zanimanje ima veze sa novim tehnologijama, mogu da dođu do novih genijalnih otkrića.

Tranzit Urana preko astrološkog polja ličnosti Bikova, ovom znaku donosi najveće promene, bilo da se radi o poslovnom ili emotivnom planu. Mogu da promene posao, otputuju ili da upoznaju, sasvim neočekivano, nekoga sa kim će vrlo brzo poželeti da uđu u zajednicu.

Prelazak Urana preko 12. astrološke kuće Blizanaca, opominje ih da budu oprezniji ukoliko sarađuju ili planiraju saradnju sa strancima, zato što bi moglo da dođe do nekih nepredviđenih situacija, finansijskih krahova i sl. Na graničnim prelazima, Blizanci mogu da imaju problema sa dokumentacijom, pasošima, vizama i sl.

Tranzit Urana preko 11. astrološkog polja Rakova, predstavnicima četvrtog zodijačkog znaka može da donese selidbu u inostranstvo, iznenadni susret sa novim emotivnim partnerom, ali i novu saradnju sa poslovnim partnerima koji će biti otvoreni za nove ideje, zbog čega će Rakovi moći da realizuju neke svoje životne planove.

Prelazak Urana preko desete astrološke kuće Lavova, nagoveštava mogućnost zaokreta u karijeri, na poslovnom planu, ali i napredovanja, zbog čega Lavovima može poći za rukom da se pozicioniraju na nekim rukovodećim pozicijama. Ipak, trebalo di se čuvaju skandala, ako se bave zanimanjem zbog kojeg su poznati u javnosti.

Tranzit Urana preko devetog astrološkog polja Devica, može da im donese ponudu vezanu za boravak u inostranstvu, bilo da se radi o nekom vidu stručnog usavršavanja. Međutim, Mars u šestom polju, upozorava Device da ne idu preko sopstvenih mogućnosti kako ne bi trpeo njihov nervni sistem.

Tranzit Urana preko osme astrološke kuće Vaga, a Marsa preko Vodolije, upozorava Venerinu decu da bi trebalo da pripaze na finansije, a što se ljubavnog života tiče, na izbor partnera, u svakom slučaju, bilo bi bolje da se klone neke Škorpije, Vodolije ili Jarca.

Prelazak Urana preko sedme astrološke kuće Škorpija, upozorava da su mogući nagli raskidi veza, čak i razvodi, što je još više naglašeno, zbog kvadrata sa njihovim vladaocem Marsom, planetom erotike, seksualnosti, ali i sukoba, u Škorpijinoj kući doma i porodice. Škorpije koje planiraju pokretanje privatnog biznisa, trebalo bi da sačekaju novembar, kada će se Uran, na kratko, vratiti u znak Ovna.

Tranzit Urana preko šestog astrološkog polja Strelaca, predstavnicima ovog zodijačkog znaka donosi promene na poslovnom planu, bilo da se radi o promeni radnog mesta ili posla. Takođe, moguća je i promena načina ishrane kao i životnih navika, jer će se Strelčevi okrenuti ka zdravim namirnicama, a ukoliko je potrebno i alternativnim načinima lečenja.

Prelazak Urana preko pete astrološke kuće Jarčeva, a Marsa preko Vodolije, upozorava predstavnike ovog znaka da izbegavaju rasprave sa partnerom, ukoliko su u braku ili dužoj vezi. Ako planiraju potomstvo, a želja im se još nije ostvarila, trebalo bi da razmisle o veštačkoj oplodnji.

Tranzit Urana preko četvrtog astrološkog polja Vodolija, nagoveštava mogućnost selidbe u deo grada ili zemlje u kojem dominira ravnica, adaptacije stambenog prostora ili pokretanja privatnog biznisa, što neće ići lako, ali Vodolije kao ljubitelji izazova, neće odustati.

Prelazak Urana preko treće astrološke kuće Riba, a Marsa preko Vodolije koja zahvata njihovu 12. kuću, uticaće na promenu načina razmišljanja. Mada ih štite aspekti koje njihov vladalac Neptun obrazuje sa Jupiterom, trebalo bi da sačekaju neki povoljniji period za selidbu.

Izvor: Novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/