Nudimo vam nekoliko saveta koji vam mogu biti od koristi prvog dana na novom poslu.

1. Upoznajte kolege sa kojima ćete sarađivati

Kada to kažemo, ne mislimo samo na članove tima sa kojima ćete zajedno raditi na projektima, već i sve druge osobe čija će vam pomoć biti potrebna na poslu, kao što su na primer ljudi iz tehničke podrške, administrativni asistenti, kuriri i HR službenici.

2. Krenite odmah da učestvujete u projektima

Što pre počnete sa ozbiljnim radom, to je bolje za vašu karijeru u kompaniji. Ne dozvolite sebi luksuz da potrošite mnogo vremena na navikavanje pre nego što se odlučite da postanete deo bitnog projekta, već prihvatite sve što vam se nudi, a ako i bude nekih problema, tu su kolege da vam pomognu. Na kraju krajeva, možete nekoliko dana da ostajete na poslu i prekovremeno kako biste se bolje upoznali sa relevantnom materijom.

3. Organizujte svoj radni prostor i zabeležite sve radne zadatke

Prvi dan novom poslu ume da bude dosta haotičan, zbog čega je bitno da se što bolje organizujete kako ne bi nešto zaboravili. Čim sednete za vaš sto, rasporedite stvari na njemu kako vam najviše odgovara i pronađite odgovarajući notes u koji ćete beležiti sve relevantne informacije za posao. Prvih nekoliko dana ćete sigurno popuniti bar deset stranica, ali kada već uđete u rutinu, notes ćete koristiti sve ređe.

4. Dobro osluškujte kolege

Koncept posla u kome vi radite samo ono što vam se kaže više nije toliko čest kao ranije. Danas se očekuje da se svakodnevno i najčešće samostalno informišete o činjenicama relevantnim za posao, ali i da sami pokrećete inicijative i predstavljate nove ideje. Jedan od najboljih načina za to je dobro obraćanje pažnje na rad vaših kolega. Gledajte da budete u toku sa svim relevantnim dešavanjima u kompaniji od prvog dana na novom poslu.

5. Saznajte od vašeg šefa šta se očekuje od vas na dnevnom nivou

Kao što verovatno znate, posao se ne sastoji samo od pronalaženja kreativnih rešenja za poboljšanje poslovanja firme, već i pisanja gomile dokumentacije. Obavezno pitajte vašeg nadređenog koliko često treba da mu podnosite izveštaje, kolike su radne norme, kada je dozvoljeno izaći na pauzu za ručak, da li se očekuje da odmah odgovarate na e-mailove…

Izvor: Citymagazine.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/