Princezu Margareta, mlađu sestru kraljice Elizabethe II, imala je zaista buran život.

Hirovita, stroga, pametna, okrutna, nesrećna - tako je opisuje Creg Braun, koji je napisao autobiografiju ove članice kraljevske porodice.

Već prva njena ljubav nije imala srećan završetak. Kad su joj bile 22 godine, zaljubila se u razvedenog kapetana i očevog pomoćnika Petera Taunsenda.

Braun smatra da zapravo niti on, niti ona nisu verovali u tu vezu jer bi se, da se udala za njega, Margareta morala odreći kraljevske porodice i titula, pa živeti građanskim brakom. A to ne bi usrećilo ni Taunsenda.

Margareta je doduše zamolila svoju sestru Elizabethu  II, kad je postala kraljica, da joj dopusti brak s Taunsendom, ali sestra je rekla da se strpi još koju godinu. Za njihovu vezu nije znao niko izvan kraljevske porodice.

Problem je bio što prema pravilima anglikanske crkve razvedeni se mogu ponovno venčati samo uz dopuštenje kraljice i oba doma parlamenta. Kad su mediji otkrili njihovu vezu, u roku od 7 dana Toaunsend je bio prebačen u diplomatsku službu u Brisel, a Margareta je otišla na službeni put s Kraljicom Majkom u Rodeziju.

Više o životu problematične princeze, pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/