Glumica, komičarka, televizijska voditeljka i manekenka Sofia Margarita Vergara (46) stekla je slavu devedesetih godina u televizijskim serijama na španskom, a prvi film na engleskom jeziku bio joj je „Chasing Papi” iz 2003. godine, koji joj je doneo svetsku slavu.

Ova zgodna Kolumbijka oduvek je privlačila pažnju javnosti, kako svojim provokativnim fotografijama tako i zapaženim ulogama. Trenutno glumi u seriji „Moderna porodica”, a nedavno je uvršćena na listu sto najuticajnijih žena sveta, kao treća Latinoamerikanka.

Rođena je u Barankilji u Kolumbiji 10. jula 1972. u bogatoj porodici stočara i odrasla u izobilju. Vaspitana je u katoličkom duhu i pohađala privatnu dvojezičnu školu. Kako je kasnije govorila, engleski govori i piše perfektno, ali kolumbijskog akcenta nikada nije mogla da se reši. Rano se udala za školsku simpatiju Joe Gonzaleza i već sa devetnaest rodila sina Manola, ali se razvela dve godine kasnije.

"Divno je kada dobijete dete dok ste mladi. Moje prijateljice sada paniče jer nisu našle nikoga sa kim bi poželele da rode dete, a to meni nikada nije bio problem" tvrdi Sofija.

Porodična tragedija

Posle razvoda upisala je stomatologiju, ali je pred kraj studija prihvatila da snimi reklamu za gazirani sok i već tada svojom plavom kosom, oblinama i visinom od 170 cm zaintrigirala medije. Otac joj je savetovao da ne započinje karijeru u Holivudu jer će izgledati kao ku*va.

"Odgovorila sam mu da sa ovakvim grudima koje sam nasledila od majke već izgledam tako", našalila se jednom prilikom.

Kada je njen stariji brat 1988. bio otet i ubijen, skrhana bolom i da bi sačuvala porodicu, skupa sa majkom sa preselila se na Floridu.

Ostatak teksta pročitajte OVDE