Ovan

Ove godine ljubavne teme neće vam biti u prvom planu, ali istovremeno vam se u privatnom životu neće događati ništa loše. Planete će se posložiti tako da će vaš fokus interesovanja biti većinom na vašem ličnom razvoju, napredovanju, kako u znanjima, tako i u karijeri.

Bićete čak spremni da malo pustite lične stvari i društvo na stranu i više se posvetite gorespomenutom.

To ne znači da ćete živeti poput pustinjaka, a ako vas ljubav ipak dotakne, biće to na miran i stabilan način. Oni u dužim vezama učvrstiće svoj odnos, a svi ostali provodiće vreme u raznim temama, pa tako i u ljubavnim, ali koje neće iskakati od drugih. Povoljna Venera otvoriće vaše srce za ljubav malo jače od 8. januara do 3. februara, posebno od 21. aprila do 15. maja, opet od 29. jula do 21. avgusta i još od 2. novembra do 26. novembra.

Bik

Najveća promena ove godine biće konačan prelazak Urana u vaš znak 7.3. (nakon što je prošle godine od 16.5. do jeseni „pripremio teren“), a koji treba da prihvatite. To se može manifestovati revolucijom unutar vas samih, sklonošću ka novim i originalnim zahtevima kako prema sebi, tako i prema drugoj strani. U zavisnosti od toga sa kim ste, videćete da li će vas voljena osoba razumeti i prihvatiti vaše povremeno čudno ponašanje.

Iz mirne osobe kakva jeste po prirodi, povremeno će duvati sasvim novi vetrovi. Stabilizaciji toga svega doprineće Saturn iz Jarca, pa je verovatno da ćete menjati svoj lični pristup i svet ipak na uspešan način. Dobra Venera osvetliće vas od 4. februara do 1. marta, posebno od 16. maja do 9. juna, od 22. avgusta do 14. septembra i od 27. novembra do 20. decembra.

Blizanci

Jupiter u vašem prirodnom 7. polju braka i partnerstva verovatno će otvoriti neku lepu priliku za ljubav i zajedništvo. Na vama je da je prepoznate. Blizanci u vezi poboljšaće svoj odnos s voljenom osobom. Ali sve to samo ako budu na život gledali realistično, jer će Neptun u Ribama svako malo stvarati prilike za loše procene i iluzije. Stoga se treba držati činjenica i ovozemaljskog života, pa ćete biti mirniji i zadovoljniji. Naime, romantika bi vas ove godine mogla dovesti u situaciju građenja kula u vazduhu, pa ako bilo s kim planirate zajedničku budućnost, proverite sve realne mogućnosti i tek onda odlučujte i planirajte.

S takvim pristupom ćete uspeti. Venera vam je povoljna od 2. marta do 26. marta, posebno od 10. juna do 3. jula, opet od 15. septembra do 8. oktobra i od 21. decembra do kraja godine.

Rak

Vaši emotivni odnosi i dalje će biti vrlo zahtevni. Saturn i Pluton u opoziciji i u vašoj prirodnoj 7. kući braka svako malo će vas dovoditi u iskušenja u kojim će se tražiti ozbiljnost, zrelost, pametan pristup i odgovor na pitanje koja je svrha veze.

Tokom ove godine od 5 eklipsi, čak 4 će se događati u vašim poljima ličnosti, u 1. i 7., a iste će još više pojačati malopre spomenuto. Neke priče moraćete da definišete, neke možda i da završite pa da otvorite neke nove. Vaši odnosi prolaziće sito i rešeto, pa se pripremite. Uz realan pristup, spremnost na saradnju i strpljenje, sve je moguće. Pomagaće vam Neptun iz Riba i Uran iz Bika koji će ojačati vašu intuitivnu crtu. Venera vam je povoljna od 1. januara do 7. januara, od 27. marta do 20. aprila, posebno od 4. jula do 28. jula i od 9. oktobra do 1. novembra.

Lav

Iza vas je vreme promena u romantičnim odnosima, pa sad možete mirnije da brodite dalje. Ne zamarajte se prošlošću. Šta je bilo, bilo je. Okrenite glavu napred, jer možda je na vašem putu već neka nova ljubav. Jupiter će gotovo celu godinu tranzitirati vaše prirodno 5. polje ljubavi, pa ćete verovatno dobiti priliku da nekog sretnete ili da u postojećem odnosu poboljšate stvari.

Neki Lavovi i Lavice mogli bi da postanu roditelji, što će ih jako obradovati. U svojim ljubavnim temama koje će se sigurno razvijati, ove godine postoji i jedan razlog za oprez – ne sanjarite previše. Kvadrat Neptuna i Jupitera može da donese ružičasti pogled na svet i nerealne procene. Inače, Venera vam je povoljna od 8. januara do 3. februara, od 21. aprila do 15. maja, posebno od 29. jula do 21. avgusta i opet od 2. novembra do 26. novembra.

Devica

Iluzije i zablude u koje ćete povremeno upadati bistriće vam Saturn iz Jarca i Uran iz Bika. Stoga pre nego što skočite, prvo pogledajte kuda idete, da vas ne zavede sasvim neprimerena i sebična osoba. Oni u vezama verovatno će učvrstiti svoj odnos, a drugi treba da se oslanjaju na svoju sposobnost analize koja će im ovog puta dobro doći zbog pre spomenutog. Neki će dobiti mogućnost rešavanja stambenog pitanja, ali postoji opasnost da se to pokaže kao balon od sapunice. Zato ako planiraju zajednički život i „svijanje gnezda“, neka provere sve pravne zamke, petljavine, neka se posavetuju i sa stručnjakom ako treba.

Za ljubav su dobri dani povoljne Venere od 4. februara dok 1. marta, od 16. maja do 9. juna, posebno od 22. avgusta do 14. septembra i opet od 27. novembra do 20. decembra.

PageBreak

Vaga

Mir koji ste nakon dugo vremena počeli da osećate u emotivnim odnosima učvrstiće se tokom ove godine. I vi ćete postati sabraniji, bistrije gledati napred ko vam dolazi u susret, pa ćete osećati i više zadovoljstva u privatnom životu. Naročito se to odnosi na kontakte i komunikacije kojih će cele godine tokom biti znatno više nego inače, pa će i prilike za nova poznanstva biti brojnije.

One Vage koje ove godine misle da započnu zajednički život sa nekim, moraće da ulože dodatne napore koji se odnose na trud oko nekretine u kojoj bi živeli. Biće i onih koji će često putovati na kraće destinacije i tamo uživati sa zanimljivim ljudima, a tu je takođe moguća ljubav. Venera će oplemeniti vaš život od 2. marta do 26. marta, od 10. juna do 3. jula, posebno od 15. septembra do 8. oktobra i opet od 21. decembra do kraja godine.

Strelac

S Jupiterom u svom znaku imaćete osećaj da su vam sva vrata otvorena, pa tako i ona ljubavna. Bićete u odličnim raspoloženjima, ali zbog kvadrata Neptuna skloni i zabludama. Zbog urođene potrebe za slobodom, pazite da se ne razmašete previše ili pak da neku dragu osobu ne odbijete svojom indiskrecijom. Negujte realistično posmatranje kako sveta u sebi, tako i oko sebe, kako biste znali da primereno postupate. Uz takav pristup pred vama je vrlo lepa privatna godina.

Vedrinom ćete spontano privlačiti osobe suprotnog pola, pa su garantovana nova poznanstva ili dobar razvoj već postojeće veze. Venera će osvežiti vaš ljubavni život posebno od 8. januara do 3. februara, od 21. aprila do 15. maja, od 29. jula do 21. avgust i opet snažno od 2. novembra do 26. novembra.

Škorpija

Nakon što ste prošle godine malo osetili najavu mogućih promena (od 16. maja do jeseni) u emotivnim odnosima, ove ćete godine morati da prihvatite nov pristup istim. Nakon što 7. marta Uran konačno uđe u vama opozicioni znak Bika, tu će i ostati još 7 godina, a na vama je da se prilagodite.

Biće iskušenja tipa naglih i neočekivanih istupa od druge strane, vama ne odmah dragih iznenađenja, novog načina održavanja veze, situacije koje još niste doživeli u privatnosti, a vi ćete sve to morati da rešavate i pametno razvijate. Nisu isključeni ni neočekivani romantični susreti. Podrška sporih planeta iz Ribe i Jarca učiniće da nađete nov način funkcionisanja. Venera vam je povoljna od 1. januara do 7. januara, od 27. marta do 20. aprila, od 4. jula do 28. jula, te posebno od 9. oktobra do 1. novembra.

Jarac

Sporije planete davaće stabilan smer vašem privatnom životu. Verovatno ćete se vi pokazati kao najbolji oslonac voljenoj osobi, a ako ste još sami, nije isključeno da priča počne tako da vi dajete nekome podršku. Malo je toga što bi vas sada moglo skrenuti s vašeg puta, a doživljaji na emotivnom nivou biće dobri.

Neki među vama možda će osetiti nagle porive za romantikom, ili će se zateći u takvim neočekivanim situacijama zbog tranzita Urana po prirodnoj 5. kući ljubavi. Ali kako je isti u sjajnim aspektima sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, ta Neptunom u Ribama, svako iznenađenje biće vam na kraju prijatno, pa ga nemojte odbijati u startu. Venera vam je povoljna posebno od 4. februara do 1. marta, od 16. maja do 9. juna, od 22. avgusta do 14. septembar i opet snažno od 27. novembra do 20. deembra.

Vodolija

Nakon što ste usvojili lekcije, sad znate šta želite i jasno možete da definišete svoja ljubavna očekivanja. Nekako ćete lakše disati, a atmosfera u vašoj vezi biće opuštenija. Oni koji su još sami rado će vreme provoditi sa prijateljima i društvom, pa nije isključeno da otuda krene i neka nežna priča.

Biće dobrih provoda u kojim ćete istinski uživati, ali nećete po svaku cenu tražiti svoj par. Više ćete biti skloni opuštanju i pustićete da neke stvari idu prirodno, a ako treba i polako. Promene možete očekivati u vezi sa stanovanjem ili porodicom. Moguće je da ćete u tim temama morati da se dodatno angažujete uz određen stres. Ali i tu će vam pomoći prijatelji. Venera vam je dobra posebno od 2.3. do 26.3., od 10.6. do 3.7., od 15.9. do 8.10. i opet snažno od 21.12. do kraja godine.

Ribe

Vaša će se mašta ove godine odlično ispreplesti s realnošću kroz bliže i dalje kontakte. Bitno je samo da ne poletite previše, pa kad uđete u sanjarenje, na vreme se posavetujte sa dragim ljudima. Oni će sve videti kako jeste, možete im verovati.

Ponekad ćete morati da ukrotite svoje ideale jer će ih život demantovati, ali baš će tu funkciju spuštanja na zemlju odlično odrađivati vaši prijatelji. Kako godina bude prolazila, uviđaćete koliko su u pravu i ako budete otvoreni za ozbiljne savete realnih ljudi, bićete prilično zadovoljni. Vaš ljubavni život tako će se razvijati na sve zreliji i pametniji način, a biće prostora i za vaše male ludorije. Venera vam je naklonjena od 1. januara do 7. januara, posebno od 27. marta do 20. aprila, od 4. jula do 28. jula i opet od 9. oktobra do 1. novembra.

Izvor: Ehoroskop