Na koji način unapređuju sebe, i šta je to što pomaže ljudima koji su osnovali neke od najvećih platformi na internetu, kao i neke od najjačih kompanija na svetu poput "Apple"?

Da, i oni su samo ljudi, i svakodnevno se bore sa raznim poslovnim izazovima, ali uz pomoć ovih malih trikova,svakodnevno pospešuju svoju produktivnost.

(Anksioznost - izmišljeni fenomen modernog društva ili stanje sa kojim se treba boriti?)

Ovo su neki od njih:

Čitanje

Ako želite da uspete, učite od onih kojima je to već pošlo za rukom. Neki od najbogatijih ljudi sveta i danas odvajaju vreme u danu za učenje, čitanje stručne literature i knjiga, poput Bill Gatesa i Warrena Buffetta. Vrlo je praktično odrediti 15 minuta u danu za čitanje stručne literature. 

Hodanje

Boravak na svežem vazduhu i rekreacija podstiču kreativno razmišljanje, što su dokazali i naučnici sa Univerziteta Stenford, a to je znao i osnivač kompanije "Apple" Steve Jobs koji je praktikovao duge šetnje pa je na iste, umesto na poslovne večere, zvao kolege i partnere.

Hodanje nam pomaže da problem sagledamo iz drugog ugla i pronađemo rešenje. Kada se krećemo, obezbeđujemo organizmu kiseonik, a ako to činimo tokom sunčanog dana, osiguravamo mu i preko potreban vitamin D.

Meditacija

Meditacija je postala izuzetno popularna među uspešnim ljudima pa je praktikuju i osnivači Twitter.a Jack Dorsey i LinkedIn.a Jeff Weiner. I još je zanimljivija činjenica da meditiraju na poslu.

Kažu, meditacija im pomaže da se odmaknu od problema i vide širu sliku što im pomaže da ga brže reše. Dobrobit se vidi već nakon sat vremena praktikovanja meditacije nedeljno, što znači da vam dnevno treba samo desetak minuta!

Isključite se na poslu na deset minuta i iz dana u dan posmatrajte kako se situacija razvija na bolje.

Izvor: Autor Metro-portal/Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/