Žene koje su se našle na ovoj listi, ostvarile su san mnogih devojčica širom planete - udale su se za prinčeve, iako ne poseduju "plavu" krv, te nikakvo plemićko poreklo. A kada se "obična" žena pojavi na dvoru, kontroveze su tu u najavi, i svako njeno pojavljivanje u javnosti, bude ispraćeno budnim medijskim okom.

Teška srca konstatujemo kako nažalost većina medija, ali i svetske javnosti očekuje, pa i iščekuje da ove dame na zavidnim pozicijama pogreše. One su čini se toga svesne te verujemo da zato svako svoje pojavljivanje odmerno osmišljavaju.

Jedna od prvih žena o čijoj pojavi se naširoko brujalo bila je Mary Alice Heine koja se davne 1889. udala za princa Alberta I od Monaka. S obzirom da je ova rođena Amerikanka francusko-nemačkog porekla na monački dvor došla iz jedne od najbogatijih porodica u Francuskoj, a važila je ujedno za jednu od najpoznatijih lepotica svog vremena, od Mary se očekivalo mnogo.

Njen stil zaista je odstupao i odskakao od stajlinga njenih savremenica plave krvi. Najprefinjenije tkanine i nakit u spoju sa odmerenim, ali nešto odvažnijim krojevima, ali i dezenima, bili su njen zaštitni znak.

Nekoliko decenija kasnije još jedna žena sa tla Amerike, uspela je da uzdrma Evropu.

U pitanju je bila naravno Wallis Simpson, koja se 1937. udala za britanskog princa Edwarda, koji se zbog Wallis odrekao krune i postao vojvoda od Vindzora.

Amerikanka je među britansko plemstvo donela moderan, prefinjen i iznad svega elegantan stil, na kome su joj mnogi zavideli. Pogotovo na veštini da vešto implementira detalje i boje. Na listi dama koje su obeležile prošlost kraljevskih porodica, svakako su i dve čuvene holivudske glumice Rita Hayworth i Grace Kelly, a o njihovom stilu je verovatno i suvišno govoriti.

I jedna i druga uspele su da inkorporiraju moderne krojeve u one tradicionalne, te da iznesu klasiku na jednom novom nivou.

Jedna od današnjih princeza kojoj to ponajviše polazi za rukom, ali i na mnogo višem nivou, definitivno je Charlene Wittstock - bivša olimpijska plivačica Južne Afrike, a sada princeza i supruga princa Alberta II od Monaka (inače sina Grace Kelly).

Usklađenost po pitanju norme, istančanost, glamur, ali i odvažnost kada su u pitanju moderni i neočekivani krojevi.

Zbog čega mnogi princezi od Monaka pripisuju upravo onu fantastični stilsku odvažnost koju je imala Lady Di.

Koja su se još imena našla na ovoj listi, pogledajte u galeriji.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Nije jednostavno ostati dosledan sebi, a u isto vreme ispoštovati stroge aristokratske protokole, koji se primenjuju i na način odevanja naravno. Međutim, ovim damama je to pošlo za rukom.