Poslednji mesec u godini odmiče, a vi se pitate šta ste uradili i postigli? Da li ste iz godine izvukli maksimum, iskoristili svaki trenutak onako kako ste želeli? Verovatno da ne. Retki su oni koji se mogu pohvaliti svim ispunjenim planovima jer život i obaveze često nas skreću s tog puta, usmervaju zaobilaznim stazama. Dok lutamo i pokušavamo da održimo ritam, sat otkucava…

Da li ste u ovoj godini posetili sva ona mesta koja ste želeli? Da li ste imali više vremena za svoje hobije i aktivnosti koje volite? Da li ste naučili nešto novo? Jeste li ispunili obećanje da se više viđate s prijateljima i izlazite?

Čak iako ništa od ovoga niste uradili, to nije nešto zbog čega treba da se osećate loše. Možda do kraja godine nećete stići da otputujete, završite sve što je bilo planirano ili da naučite neku novu veštinu, ali ono što sigurno možete da uradite jeste da okupite one koje volite i da se družite! Svima nam uvek nedostaje više vremena provedenog s prijateljima i porodicom jer nas obaveze i brzi tempo života u tome stalno sprečavaju. Čeznemo za smehom, pozitivnom energijom i zabavom jer je imamo sve manje. Izlasci su se proredili i baš zato se potrudite da pronađete vremena za jedno malo prednovogodišnje okupljanje svojih najdražih. Možete izabrati temu, na primer da svi dođu obučeni kao likovi iz filmova ili serija ili organizovati karaoke veče! Ne treba vam povod, bitno je da se svi lepo provedu, jer nisu bitna mesta već ljudi!

Ako ste vešti u kuhinji, napravite neka zanimljiva gastronomska iznenađenja koja će ih sve oduševiti. Ukoliko niste, naručite ono što znate da svi obožavaju. Prilagodite atmosferu večeri - ako je opušteno druženje, upalite fenjere i lampione i pustite ploče. Ako ste planirali karaoke veče, okačite po stanu disko kugle i šarene lampice. Neka magija počne! Budite kreativni i maštoviti, probudite uspavanu energiju! A kada je atmosfera na vrhuncu, iznenadite prijatelje i poslužite svoj adut - koktele koje ste sami napravili! Ne mora biti ništa komplikovano da bi bilo sjajno- evo našeg predloga:

BICKENS TONIC

Potrebno je:

  • Bickens Gin 4cl
  • Schweppes Tonic 12cl
  • Časa - Balon ili visoka čaša
  • Garniš - Kriška limete

Način pripreme:

Napunite čašu ledom, sipajte Bickens Gin, a zatim dodajte Schweppes Tonic Water. Na kraju ukrasite kriškom limete i blago promešajte.