Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UVODNA REČ GLAVNE I ODGOVORNE UREDNICE ELLE MAGAZINA: Zavirite u septembarski broj koji donosi veliki fashion report

Autor Teodora Bogdanović

"Fokus na jedan segment stvar je davno prošlog vremena jer se oko nas zbiva barem njih deset. Moda sve više prožima društvene teme i na različite načine postaje vesnik novih borbi i promena."

 Fokus na jedan segment stvar je davno prošlog vremena jer se oko nas zbiva barem njih deset. Moda sve više prožima društvene teme i na različite načine postaje vesnik novih borbi i promena. Izvor: Mrdja Lovers Studio/© 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved.

Nedavno sam dobila poziv da gostujem u jednoj podcast emisiji i dok smo se dogovarali o lokaciji snimanja, usledio je predlog da to bude kozmetički ili frizerski salon. Nisam bila sigurna kako se osećam u vezi sa tim, ali svakako je sad trebalo objasniti drugima sopstvene traume. Hvala bogu, shvaćene su odmah nakon objašnjenja da me je sve ono od čega godinama bežimo sačekalo u toj jednoj rečenici.

Da vam objasnim jednostavnije…

Mi u magazinskom svetu vodimo stalne borbe sa predrasudama koje modne ili lifestyle magazinske brendove vide kao, blago rečeno, najjednostavniji sadržaj koji se prelistava, nikako čita, i kako je vreme koje treba da odvojite za njih uglavnom ono dok čekate svoj termin kod frizera ili kozmetičara. Kao odgovor, već godinama radimo na tome da dokažemo upravo suprotno. A budući da koračamo krupnim koracima, znam i da jesmo.

Mislim da sam vam sada prilično jasno i slikovito predstavila temelje naše borbe koja je podrazumevala mnoge dane utrošene na rušenje ovih i ovakvih uprošćenih stavova. 

"Verujem da sada možete i da osetite koliko je snage bilo potrebno da se jedno višedecenijsko „kako da“ pretvori u pisanu reč koja menja društvo i zajednicu. Ali, uspeli smo."

 Fokus na jedan segment stvar je davno prošlog vremena jer se oko nas zbiva barem njih deset. Moda sve više prožima društvene teme i na različite načine postaje vesnik novih borbi i promena. Zato svako slovo koje se nađe u magazinu dolazi iz, kako mi volimo da kažemo, pera autentičnog autora, zbog čega smo časni svedoci odsustva banalizma kao i postavke strana na kojima je mnoštvo dobro promišljenih pa ispisanih slova koja složna grade celinu, a sa prelomom su već ušla i u našu viziju.

Viziju koja magazine vidi kao selektovano štivo za sve širokogrude, radoznale, svestrane i željne. Onu koja podrazumeva da ćemo u skladu sa svim društvenim dešavanjima prvi ustati i skočiti gde treba.

Viziju koja osluškuje i podržava društvo, isto brani, bori se i unapređuje.

Ako zatreba, to može biti i u salonu, ali znate i sami da su te borbe mnogo više i češće izvan njega.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity